FOTO VIDEO La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la modernul club nautic de la Slatina au debutat în forţă... (FOTO: Mugurel Manea)
Lucrările la modernul club nautic de la Slatina au debutat în forţă... (FOTO: Mugurel Manea)

Cu un an mai târziu decât se anticipase şi după trei runde de licitaţii la care nu s-a prezentat niciun ofertant, diriguitorii Primăriei municipiului Slatina au marcat, miercuri – 24 iulie, un moment important în istoria urbei: demararea lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară. Amenajat pe zece hectare, viitorul punct de atracţie de pe malul Oltului ar trebui finalizat în următoarele 15 luni.

Începutul lucrărilor la clubul nautic de cinci stele de la Slatina a ţinut să fie marcat de către autorităţile locale şi judeţene în mod corespunzător. Edilul urbei, Minel Prina, a organizat o conferinţă de presă ad-hoc chiar la faţa locului, respectiv pe şantierul unde, miercuri – 24 iulie, s-a dat startul lucrărilor la proiectul anterior menţionat: pe malul râului Olt, la ieşirea din municipiu către Craiova – pe stânga, acolo unde se află fosta „Plajă a Oltului”. Prina nu a fost însă singur, ci a fost flancat de către administratorul public al urbei, Cristian Cismaru, dar şi fostul primar, Darius Vâlcov (în prezent senator, n.a.), plus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.

În zgomotul utilajelor şi în praful înecăcios şi omniprezent ca o ceaţă, la care s-au adăugat şi temperaturile caniculare de afară (conferinţa fiind planificată pentru ora 14.00), conducerea Primăriei Slatina a prezentat proiectul modernului Club Nautic ce ar urma să aducă venituri importante la bugetul local odată terminate lucrările, cel puţin aşa speră autorităţile.

„Consider că acest obiectiv de investiţii este unul deosebit de important nu doar pentru slătineni, dar şi pentru ceilalţi locuitori ai judeţului Olt. Timp de 15 luni de acum înainte, constructorul are timp să se organizeze astfel încât, la sfârşitul perioadei, să avem un Club Nautic care să ofere vizitatorilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mediu cât mai plăcut. Vom avea o plajă generoasă (cca. 7.000 mp, n.a.) şi bine pusă la punct cu tot ce îi trebuie pentru copii şi adulţi, piscină, duşuri, grupuri sanitare, teren pentru mini-fotbal, beach-volei, tenis de câmp, o zonă pentru minigolf, două piste pentru rolleri (aproape 800 mp, n.a.), o pistă pentru biciclete. La toate acestea se vor adăuga o serie de jocuri acvatice, printre care se numără: caiac-canoe, hidrobiciclete, bărci ş.a.”, a declarat edilul Minel Prina.

Dotări inedite la Clubul Nautic de la Slatina

Propriu-zis, proiectul lucrării prevede amenajarea unor facilităţi rare în ţară: un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cuprinzând nouă culoare de câte 1.000 metri, n.a.), terenuri de sport pentru minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, spaţii pentru fitness şi SPA ş.a.

                       

De asemenea, vechea piscină aparţinând de “Plaja Oltului” va fi înlocuită cu una nouă, prevăzută cu sistem de reciclare şi clorinare a apei. Nu au fost uitate duşurile solare, vestiare noi, grupuri sanitare sau locuri de parcare (150 la număr). Investiţia se va întinde pe aproape zece hectare de teren aflate acum în paragină. La acestea se adaugă alte 15 hectare luciu de apă. Autorităţile locale au estimat că amenajarea Clubului Nautic va dura 15 de luni şi va duce la crearea a cel puţin 50 de noi slujbe stabile. Clubul nautic ar urma să fie funcţionabil tot anul, nu doar în perioada estivală.

“Eu cred că acest Club Nautic, unde lucrările au demarat astăzi (miercuri, 24 iulie, n.a.), va satisface cât mai multe gusturi şi mai sper că, anul viitor, pe vremea aceasta, măcar plaja să fie pe deplin funcţională pentru a o reda slătinenilor şi nu numai astfel încât aceştia să se poată refugia aici în zilele caniculare de vară”, a mai precizat Prina.

Iniţial, la ultima licitaţie din această primăvară s-au prezentat şase firme care au vrut să pună mâna pe babanul contract de 34 milioane lei, adică 340 miliarde lei vechi (dintre care numai lucrările propriu-zise, fără dotări, vor costa 22 milioane lei – n.a.) finanţat jumătate din fonduri europene, jumătate de la bugetul local. În final, contractul a încăput pe mâna unei asocieri de firme ”apropiată” administraţiei publice locale şi judeţene alcătuită din: Sport Arena SRL Slatina, Cafmin SRL Slatina, Electric Total SRL şi Panadria SRL Găneasa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite