Cum gătim acasă cea mai bună turtă dulce. Secretele unui desert delicios care se păstrează un timp îndelungat
0Delicioasa turtă dulce este extrem de uşor de preparat acasă şi are avantajul că poate fi păstrată o perioadă îndelungată de timp.
O reţetă foarte simplă de turtă dulce găsim în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare”, scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Aveţi nevoie de o jumătate de kilogram de făină, 4 ouă întregi, 20 de bucăţi de zahăr pisat mărunt, o jumătate de kilogram de miere încălzită puţin, un vârf de cuţit de bicarbonat şi 150 de grame de nuci.
Mod de preparare
Cantităţile de mai sus se pun pe planşetă şi se frământă bine. Coca obţinută se pune în tava unsă bine şi tapetată cu făină. Deasupra se presară nucile tocate cu cuţitul şi se lasă o noapte sau o zi întreagă să dospească. Se coace în culoare deschisă la foc potrivit. Când se răceşte se taie în bucăţi care se pot păstra timp îndelungat.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.