Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi. Care este ingredientul care dă preparatului delicios un plus de savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ardeii umpluti sunt deliciosi si usor de pregatit
Ardeii umpluti sunt deliciosi si usor de pregatit

Tradiţionalii ardei umpluţi sunt nu doar delicioşi, ci şi extrem de uşor de preparat acasă de către orice gospodină.

O reţetă delicioasă de ardei umpluţi găsim în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti. 

Aveţi nevoie de 8-10 ardei de mărime potrivită, 200 de grame de carne tocată, 50 de grame de orez, o linguriţă de mărar, o linguriţă de pătrunjel verde tocat, un ou, 3 linguri de ulei, sare şi piper după gust. Pentru sos aveţi nevoie de un pahar de suc de roşii sau 2-3 linguri de pastă dizolvată în apă şi de pătrunjel verde tocat. 

Mod de preparare

Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, sare şi piper. Ardeii curăţaţi de seminţe se umplu cu tocătură şi se prăjesc în ulei. Se toarnă peste ei apă fierbinte, să fie complet acoperiţi, şi se fierb. Când sunt aproape gata se adaugă roşiile, sare şi verdeaţă. Se lasă la cuptor 10-15 minute şi se servesc cu smântână. Pentru un plus de savoare, puteţi adăuga în oală o felie de slănină sau carne afumată tăiată în cuburi mici. 

Vă mai recomandăm: 

Cum preparăm supa de cartofi cu tarhon, deliciul tradiţional săsesc. Ingredientele-minune care nu trebuie să lipsească

Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite