Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi. Care este ingredientul care dă preparatului delicios un plus de savoare
0Tradiţionalii ardei umpluţi sunt nu doar delicioşi, ci şi extrem de uşor de preparat acasă de către orice gospodină.
O reţetă delicioasă de ardei umpluţi găsim în volumul ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Aveţi nevoie de 8-10 ardei de mărime potrivită, 200 de grame de carne tocată, 50 de grame de orez, o linguriţă de mărar, o linguriţă de pătrunjel verde tocat, un ou, 3 linguri de ulei, sare şi piper după gust. Pentru sos aveţi nevoie de un pahar de suc de roşii sau 2-3 linguri de pastă dizolvată în apă şi de pătrunjel verde tocat.
Mod de preparare
Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, sare şi piper. Ardeii curăţaţi de seminţe se umplu cu tocătură şi se prăjesc în ulei. Se toarnă peste ei apă fierbinte, să fie complet acoperiţi, şi se fierb. Când sunt aproape gata se adaugă roşiile, sare şi verdeaţă. Se lasă la cuptor 10-15 minute şi se servesc cu smântână. Pentru un plus de savoare, puteţi adăuga în oală o felie de slănină sau carne afumată tăiată în cuburi mici.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.