Inspecţia Judiciară cere suspedarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu

Inspecţia Judiciară cere suspedarea din funcţie a
procurorului Mircea Negulescu

Fostul procuror DNA ar putea fi exclus din magistratură   FOTO:luju.ro

Inspecţia Judiciară a solicitat suspendarea din funcţie a fostului procuror de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu. CSM urmează să ia o decizie în acest sens în cursul săptămânii viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspecţia Judiciară a solicitat suspendarea din funcţie a fostului procuror de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu. Decizia vine în urma scandalului provocat de o înregistrare audio apărută în spaţiul public în care magistratul folosea apelative jignitoare la adresa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Ionuţ Botnaru, dar şi la adresa unor foşti colegi din cadrul aceleiaşi structuri de Parchet.

“Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în cursul după-amiezii de azi, 17 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a domnului NEGULESCU MIRCEA, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, pentru soluţionare în raport de dispoziţiile art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicată”,  se arată într-un comunicat pubicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM urmează să ia o decizie în acest sens în cursul săptămânii viitoare.

Mircea Negulescu a demisionat din funcţia de procuror DNA, marţi, 14 februarie, după ce soţia unui inculpat, trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi urmărit penal într-un dosar de şantaj, a difuzat o convorbire telefonică pe care a purtat-o cu magistratul. 

citeste totul despre: