Cele mai proaste drumuri din Prahova. Un drum forestier, cu rang de arteră judeţeană, leagă Prahova de Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DJ 102 I, care face legătura între Câmpina şi Săcele, poate fi numit, pe bună dreptate, coşmarul oricărui şofer sau visul unui amator de off road. Porţiunea de drum până la Valea Doftanei este blocată deseori de alunecările de teren, pe când bucata care ajunge la Săcele poate fi considerată cu greu drum judeţean pentru că, în realitate, este doar un drum forestier, potrivit pentru off-road.

În fiecare iarnă sau după ploi mai abundente, DJ 102 I, care face legătura între Câmpina şi Valea Doftanei devine impracticabil, iar circulaţia se blochează sau se desfăşoară cu mare dificultate. În loc să ţină pe loc alunecările, parapeţii de beton ajung deseori pe drum, cu tot cu şuvoaiele şi pământul de pe versanţi. Intervenţiile autorităţilor, cel puţin pe sectorul până la barajul Paltinu, se reduc, anual, la cârpeli sau plombări ale gropilor.

Turiştii care vor să ajungă pe Valea Doftanei ştiu cel mai bine acest lucru, drumul fiind o piedică importantă în dezvoltarea turistică a zonei.

Situaţia stă şi mai rău între Valea Doftanei, zona barajului şi Săcele, limita cu judeţul Braşov. Este vorba despre aproximativ 43 de kilometri ai DJ 102 I care se prezintă exact ca un drum forestier. Nu este asfaltat decât parţial, iar traversarea lui este indicat să se facă cu maşini de teren. Cu toate acestea, drumul figurează ca arteră judeţeană, modernizată, care face legătura între cele două judeţe şi cu DN 1A.

La începutul lunii ianuarie, Consiliul Judeţean Prahova a prezentat un proiect de modernizare al DJ 102I, pentru realizarea acestei lucrări fiind încheiat un contract de asociere cu Consiliul Judeţean Braşov, în sensul corelării documentaţiei pentru tronsonul aferent. Valoarea estimativă a modernizării acestui drum este estimată la circa 120.000 lei, iar lucrările ar putea dura 12 luni.

Drumul dintre Bertea şi Lutu Roşu va fi mutat

Într-o situaţia şi mai gravă este drumul judeţean DJ 101 T, care face legătura între satele prahovene Bertea şi Lutu Rosu, lung de aproximativ 7 kilometri. În timpul ploilor, drumul devine un torent, impracticabil chiar şi pentru tractoare, cu noroi până la jumătatea unui stat de om. Nu a văzut strat de asfalt niciodată.

Din cauza alunecărilor de care afectat, drumul provoacă şi victime colaterale. Sătenii din Lutu Roşu rămân izolaţi la fiecare ploaie mai consistentă, soluţiile găsite de autorităţi până acum fiind podurile provizorii ridicate peste pârâul Bertea. În viitor, autorităţile locale şi judeţene au decis ca traseul acestui judeţean să fie modificat, proiect blocat deocamdată din lipsa fondurilor pentru care s-a făcut solicitare la Guvern.

Mai puteţi citi

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, salvat de la colapsul financiar. Suplimentare de fonduri de la CAS

Două săptămâni cu temperaturi oscilante şi ploi. Din iunie se încălzeşte

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite