Două săptămâni cu temperaturi oscilante şi ploi. Din iunie se încălzeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în Muntenia, are în „meniu“ oscilaţii de temperatură, averse şi descărcări electrice. De la începutul lunii iunie, vremea se încălzeşte

Prognoza realizată de meterologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 27 mai – 9 iunie arată, că, în Muntenia, în primele zile, vremea se va încălzi, de la 21 de grade în prima zi, până la o medie de 28 de grade pe 30 mai.

Ulterior se va răci din nou, spre 23 de grade pe 2 iunie, după care va urma o creştere uşoară de la o zi la alta, care va determina la sfârşitul intervalului de prognoză medii ale temperaturilor diurne de 26 de grade, ce vor caracteriza un regim termic normal pentru prima decadă a lunii iunie.

Minimele nocturne se vor situa între 11 şi 14 grade în cea mai mare parte a intervalului. După data de 30 mai se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, iar în jurul datei de 31 mai, ploile vor fi mai însemnate cantitativ. 

La munte

În zona montană din Prahova, valorile termice vor marca o creştere de 8-9 grade în primele zile, atingând medii ale temperaturilor diurne de 16-17 grade, pe 29-30 mai, când minimele vor fi de aproximativ 8 grade, faţă de 1-2 grade la începutul intervalului de prognoză.

Ulterior, în intervalul 31 mai – 4 iunie, vremea se va răci uşor, în medie spre 12 grade ziua şi 4-5 grade noaptea. Apoi, un nou proces de uşoară încălzire va determina spre sfârşitul intervalului valori termice cu aproximativ 4 grade mai ridicate, vremea devenind normal termic pentru început de iunie.

Aversele, însoţite de descărcări electrice,vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor, dar vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 30 mai.

Mai puteţi citi

FOTO S-a deschis sezonul de bălăceală. Ce vă aşteaptă la ştrandurile şi piscinele din Prahova

Plimbări gratuite, pe 1 iunie, la Ploieşti, cu „Tramvaiul Copiilor“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite