Loţiune naturistă pentru îngrijirea feţei, făcută din flori de toporaşi şi lapte. Cum o prepari acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toporaşi. Foto: Metropolitan Museum of Artine
Toporaşi. Foto: Metropolitan Museum of Artine

Se ştie că produsele cosmetice naturise sunt nu doar mai sănatoase, ci şi  mai uşor de tolerat decat cele industriale. Sunt însă mai greu accesibile din cauza preţului, mai ridicat pentru aproape toate produsele organice. Nu este însă cazul unei loţiuni pe bază de toporaşi pe care o poţi prepara acasă.

Este cunoscut faptul că la obţinerea produselor cosmetice industriale se folosesc din abundenţă substante sintetice: de la conservaţi şi coloranţi, până la emulsificatori şi parfumuri, ingrediente care le asigură loţiunilor şi cremelor un termen de valabilitate mai mare şi proprietăţi olfactive care le fac mai uşor vandabile. 

Produsele cosmetice organice au, în schimb, la bază doar ingrediente naturale. Au, desigur, un termen de valabilitate mult mai limitat şi costă, cel mai adesea, peste cele industriale.   

Nu şi dacă le obţii acasă. 

Reţetă pentru 5 zile de utilizare

Iată o loţiune simplă, pe care o poţi prepara în bucătărie, din lapte şi toporaşi, florile pe care le găseşti din abundenţă în lunile februarie-martie. 

„Ai nevoie de 250 ml de lapte fierbinte, peste care adaugi o jumătate de pumn de flori de toporaşi. Acoperi şi laşi la infuzat timp de un sfert de oră. Strecori şi ai obţinut loţiunea!

Dacă vrei să păstrezi loţiunea naturală, fără conservanţi, o poţi ţine, până la cinci zile, în frigider. Se utilizează o dată - de două ori pe zi, dimineaţa înainte de a aplica produsele pentru machiaj, şi seara, înainte de culcare. Eu am folosit-o seara", precizează, pentru "Adevărul", Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Preparatul are proprietăţi hidratante dar şi antiseptice, dezinfectante şiantiinflamatoare, graţie substanţelor active din florile de toporaşi.

"Este vorba de mucilagii, alcoizi, saponide, uleiuri volatile, glocozizi, acid salicilic, enantic, ferulic şi malic, precum şi aldehidefenolice, flavonoizi şi carotenoizi", explică Elena Badea.
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum au desfiinţat comuniştii Ateneul Popular, unde au susţinut prelegeri Liviu Rebreanu şi Tudor Muşatescu

Elena Lasconi a prins beat, la serviciu, un angajat al Primăriei Câmpulung: „Ce dulce e viaţa când ai job sigur la stat!“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite