FOTO Ştrandul din Piatra Neamţ, un complex de agrement bine echipat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strand Piatra Neamt

Baza de agrement a pietrenilor a fost modernizată în urmă cu opt ani şi oferă servicii contra-cost pentru cei care vor să facă plajă sau să înoate în bazine. Sezonul a fost deschis oficial la 1 Mai, dar până la intrarea în vacanţă a copiilor, ştrandul este populat doar în weekend-uri.

Ştrandul este situat în Piatra Neamţ, pe Aleea Tineretului, în zona denumită „Peste Vale”. Se ajunge fie cu maşina, după traversarea podului rutier din zona „Căprioara”, fie pietonal, prin cartierul Precista, trecând puntea peste râul Bistriţa.

Accesul în baza de agrement costă 3 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii (sub 14 ani), execepţie făcând pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi veterani de război, precum şi copiii cu vârsta mai mică de 7 ani, care beneficiază de gratuitate. Cei care vin cu maşina trebuie să achite o taxă de parcare de 1,5 lei/oră, dar taxa de intrare se plăteşte şi de pasageri, mai puţin de şofer.

Cei care doresc că facă plajă mai trebuie să scoată din buzunar 10 lei/zi (adulţi), respectiv 5 lei/zi (copii) pentru a avea acces în sectorul de lângă bazine, unde sunt amplasate şezlongurile. În interiorul ştrandului există două bazine de înot: cel mare are o adâncime cuprinsă între 1,70 m şi 3 m, iar celalălt, cu o adâncime sub 1 m, este destinat copiilor cât şi pentru cei care încă nu au învăţat să înoate. Într-un sector învecinat funcţionează o altă zonă de plajă, cu două bazine de înot şi şezlonguri, pentru care trebuie achitat separat un bilet de intrare. 
 
La ştrandul din Piatra-Neamţ există şi facilităţi pentru cei care vor să facă sport: teren de fotbal cu gazon artificial, trei terenuri pentru tenis de câmp cu gazon artificial, un teren pentru tenis de camp (bitum), un teren de baschet (bitum), 
teren de volei (bitum), pistă specială pentru role şi skateboard, şi o tiroliană. Atât accesul la aceste baze, cât şi materialele sportive se închiriază contra cost, de la centrul sportiv.

Pentru cei care vor să rămână şi peste noapte, în ştrand sunt 64 de căsuţe de vacanţă, repartizate pe 4 „cartiere”. Se poate lua masa la cele trei restaurante cu orar permanent (Club Tequila Bowling, Rustic şi Monte Carlo), sau la terasele cu profil fast-food. Cei care vor să-şi facă singuri grătarul au la dispoziţie un spaţiu amenajat într-un sector de la intrarea în ştrand, dar „plăcerea” costă pentru că se plătesc cărbunii şi grătarul propriu-zis.

Ştrandul Tineretului din Piatra Neamt a fost inaugurat în anul 1968, pe data de 1 mai. La acel moment, a fost declarat cel mai mare parc de agrement din România.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite