Cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei va avea loc la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut evenimentul s-a bucurat de un mare succes FOTO arhivă
Anul trecut evenimentul s-a bucurat de un mare succes FOTO arhivă

Mii de porţii de mâncare vor fi gătite la o nouă ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber”. Este vorba despre un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional.

La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.

La Arad, evenimentul se va desfăţura în zilele de 1-2 iunie, pe Ştrandul Neptun. Se vor găti mii de porţii de mâncare care apoi vor fi servite celor prezenţi.

Organizatorii spun că este vorba despre 4 -5 mii de porţii (încele două zile). Evenimentul a fost anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, la care au participat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Radu Zărnescu, organizatorul campionatului. Acesta a mai spus că vor fi aduse cuptoare special.

„Avem pentru acest eveniment o locaţie nouă. Este vorba despre Ştrandul Neptun. Pentru că în preajma evenimentului se sărbătoreşte Ziua Italiei şi pentru că în Arad avem foarte mulţi italieni am inclus în meniul gătit şi specialităţii din ţara respectivă. Dorim ca acest Campionat să se desfăşoare an de an şi să fie trecut în harta evenimentelor pe următorii 10 -12 ani”, spune primarul Gheorghe Falcă. 

Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei.

„Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens am propus competiţia pentru amatori Masters of Flames, care se va desfaşura pe parcursul a două zile (sâmbătă şi duminică) context în care toţi amatorii prezenţi vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun, categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţile profesionale constituindu-se ca un antrenament pentru competiţia care îi va aduce în prim-plan pe cei mai iscusiţi bucătari din Sud-Estul Europei şi nu numai, respectiv Cupa Aradului în Gastronomie. Încă de la începuturile sale, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber şi-a propus să acopere vidul din zona artei culinare româneşti şi să impună conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi”,  a declarat Radu Zărnescu, organizator.

Este vorba despre preparate entice, preparate din pui, preparate din porc, preparate din peşte. Nu va lipsi mâncarea la ceaun şi ciorba. De asemenea, se va pregăti şi mâncare italină, printre care pizza.

A.C.E.E.A. împreuna cu  Bilancia şi Pizza Chef Claudiu Toader vor lansa pentru prima dată în România Campionatul Naţional de Pizza!. La fiecare etapă se vor califica pentru finală cei care vor urca pe primele 3 trepte ale podiumului (locurile 1,2,3). Juriul competiţiei va fi compus numai din maeştri străini: Malta, Finlanda, Elveţia, Germania, Serbia. Chef Claudiu Toader va fi alături de concurenţi oferindu-le consultanţă privind regulamentul de participare, criteriile de evaluare, tehnicile de preparare.

Programul concursului de pizza

Sâmbătă 1 iunie 2013 – se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu Pizza Chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.

Duminică 2 iunie 2013 – se va desfăşura competiţia începând cu orele 12,00. În seara zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orele 21,00).

În cadrul acestui eveniment vor fi organizate şi spectacole. Cei care doresc să participe vor trebui să plătească biletul de intrare pe Ştrandul Neptun.

Mai puteţi citi: Mimi Nicolae de la „MasterChef“ a gătit la Campionatul Naţional de Autoslalom

Cum au impresionat doi chinezi la Campionatul de Gătit din Cluj

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite