Chec de post, cea mai simplă şi delicioasă reţetă. Se prepară în doar 15 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chec de post cu nuci si visine Foto-www.enjoy-dessert.com
Chec de post cu nuci si visine Foto-www.enjoy-dessert.com

Checul este un desert la îndemâna oricui, fiind un preparat gustos şi uşor de pregătit. Este un dulce preferat de gospodine în perioada postului, mai ales că nu este deloc pretenţios, iar prepararea lui durează mai puţin de un sfert de oră.

Checul de post nu necesită multe ingrediente, fiind simplu de preparat şi în acelaşi timp delicios. Reţeta prezentată a fost încercată de tanti Maria Popa, care ne garantează reuşita ei.

Ingrediente:

·         2 căni de făină

·         1 cană de zahăr

·         1/2 cană de ulei

·         1 lingură zahăr vanilat

·         1 cană de apă

·         1 praf de copt

·         3 linguri nucă de cocos

·         2 linguri cacao neagră

·         2 linguri dulceaţă de vişine

Mod de preparare

“Într-un vas adăugăm zahărul, uleiul, apa, făina şi zahărul vanilat. Mixăm până obţinem o compoziţie omogenă, pe care o împărţim în două. Într-una din ele punem dulceaţa de vişine şi cacao şi omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos. Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină şi punem cele două compoziţii, alternându-le. Coacem compoziţia vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapa putin, însă nu trebuie să vă faceţi griji. Aşa şi trebuie. Checul se scoate din cuptor când trece proba scobitorii, şi se mai lasă 10 minute în tavă, după care se scoate din tavă şi se lasă să se răcorească. Se pudrează cu zahăr, după care se poate servi”, spune tanti Maria Popa.  

Va mai recomandam:

Reţetă rapidă a „pâinii studentului“. Cum se prepară la foc automat checul cu fructe delicios după metode din vremea bunicii

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite