Preşedintele unei asociaţii de romi a furat 210.000 de euro din banii unor copii din Iaşi, după care a fugit din ţară

Preşedintele unei asociaţii de romi a furat 210.000 de euro din banii unor copii din Iaşi, după care a fugit din ţară

Leonard Bebi apărea des în public înainte de a da iama în banii copiilor şi a fugi din ţară. Foto: parudimos.ro

Valentin-Leonard Bebi este acum dat în urmărire generală şi a fost trimis în judecată în lipsă de DNA. Banii pe care i-a furat erau destinaţi unui proiect ce presupunea prevenirea abandonului şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul este o figură cunoscută în Timişoara, de unde este originar, asociaţia sa având colaborări chiar şi cu primăria din localitate.

El este acuzat de DNA Iaşi că a sustras 210.000 de euro din banii unei comunităţi din Iaşi, bani primiţi din fonduri europene.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, Valentin-Leonard Bebi, în calitate de preşedinte al Asociaţiei “Parudimos” Timişoara, a încheiat un acord de parteneriat cu primăria comunei Dumeşti. Timişoreanul şi asociaţia sa, una dedicată romilor şi integrării acestora în comunitate, trebuiau să asigure implementarea unui proiect ce presupunea prevenirea abandonului şcolar care era finanţat din Fondul Social European – P.O.S.D.R.U.

Imediat după încheierea acordului cu primăria din judeţul Iaşi, în conturile asociaţiei cu sediul în Timişoara au intrat cei 210.000 de euro. Apoi, au spus anchetatorii, în 89 de rânduri, Leonard Bebi ar fi extras bani din cont până ce acesta a rămas gol.

“În acest context, în perioada decembrie 2010 – august 2011, inculpatul Bebi Leonard-Valentin, în calitate de preşedinte al asociaţiei menţionate mai sus, şi-a însuşit din contul asociaţiei şi a cheltuit în interes personal suma de 901.874,25 lei (echivalentul a aproximativ 210.104 euro), primită cu titlu de prefinanţare în cadrul proiectului. De asemenea, la data de 3 noiembrie 2011, pentru a demonstra că nu a cheltuit banii în alte scopuri decât cele pentru care au fost alocaţi, inculpatul Bebi Leonard-Valentin a falsificat şi a prezentat unui reprezentant al managerului de proiect un extras de cont bancar al asociaţie”, au precizat procurorii ieşeni.

Totul a ieşit la iveală în toamna anului trecut, atunci când reprezentanţii comunităţii din Dumeşti l-au reclamat pe Bebi. Acesta a fost însă de negăsit. Imediat după ce a luat toţi banii din conturile asociaţiei, el a fugit din ţară acum fiind dat în urmărire generală.

Dosarul său a ajuns pe rolul Judecătoriei Iaşi, el fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.

citeste totul despre: