Experiment „Adevărul“. Cât timp durează până îţi cenzurează Liviu Dragnea un comentariu pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul” au testat viteza de reacţie a administratorilor paginii de Facebook dedicată lui Liviu Dragnea atunci când „se confruntă“ cu un comentariu critic la adresa preşedintelui PSD.

Persoanele care administrează pagina de Facebook a liderului PSD, Liviu Dragnea, lucrează la foc continuu pentru a şterge mesajele denigratoare la adresa acestuia. Sute din comentariile de la postările de pe profilul de pe reţeaua socială a lui Dragnea dispar în doar câteva minute, rămânând vizibile doar cele în care liderul PSD sau activitatea acestuia este lăudată.

Reporterii „Adevărul” au testat timpul de răspuns al celor din spatele paginii de Facebook a lui Liviu Dragnea, pagină urmărită de aproximativ 17.000 de oameni. Am postat un comentariu decent, însă critic la adresa lui Dragnea, blamând iniţiativa acestuia privind legea toleranţei. „Să vă fie ruşine domnule Dragnea! De ce puneţi botniţă internetului?”, a fost comentariul postat de reporterii noştri, vineri, 12 februarie, la ora 14.21, după cum reiese şi din printscreen-ul ataşat mai jos.



La ora 14.34, deci după doar 13 minute, comentariul a dispărut de pe pe profilul de Facebook al lui Dragnea. Comentariul a fost scris sub o postare a liderului PSD, în care Dragnea a venit cu alte explicaţii referitoare la controversata „Lege a toleranţei“, care a stârnit în ultimele zile furia internauţilor. Până în jurul orei 15.30, la această postare fuseseră remise 907 comentarii. Doar 16 comentarii, toate pozitive, erau însă vizibile pentru utilizatorii Facebook. Câteva exemple: „Felicitări domnule Dragnea, în sfârşit face cineva ceva pentru ţara asta! Aveţi un loc asigurat în istorie!” sau „Foarte bună această lege! Felicitări, domnule Dragnea!”.

dragnea

Printre mesajele virulente care "au scăpat" neşterse preţ de câteva minute, la ora redactării acestui articol, se numără şi acesta: „El comandante, pune sabia jos si da-ti un pumn in ouă... nu poti sterge cât postăm... si apoi cum vrem votam ! Vrei sa te sinucizi odata cu partidul, adopta legea ! Hai, ca n-ai curaj...Lui Ponta i-ai facut de 9 zile, nouă n-ai ce ne face. Suntem sute de mii... si toti cu ochii pe voi!”.

În ce constă legea defăimării

Prin legea „demnităţii umane şi a toleranţei“, aşa cum a fost denumită de iniţiator, Liviu Dragnea spune că vrea să pedepsească manifestările de ură şi intoleranţă faţă de anumite categorii sociale. Majoritatea criticilor iniţiativei legislative au replicat că liderul PSD urmăreşte să îngrădească libertatea de exprimare pe internet.

Apare un al doilea CNA

Iniţiativa legislativă prevede şi înfiinţarea unui Departament special în subordinea Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD) care să se ocupe de cazurile de defăimare socială. Constituirea Departamentului pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei ar urma să costa statul 3 milioane de lei şi va avea 14 angajaţi, care vor fi numiţi politic.

Pe aceeaşi temă:

Legea defăimării, arma lui Dragnea împotriva generaţiei Facebook. Ce şanse sunt ca legea să fie blocată Legea defăimării sociale reduce din libertatea de exprimare a presei şi îngrădeşte mediul online. Pentru a promova o asemenea lege, Liviu Dragnea a scornit un organism european, care, de fapt, este un ONG.  În plus, legea are un puternic potenţial de neconstituţionalitate pentru că dublează, practic, legislaţia aflată deja în vigoare.

Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara? E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume, pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara.

Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe, despre Legea defăimării: „o prostie“, „o mizerie“, „o jignire“, „ni se pune pumnul în gură“ Realizatorii Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe critică Legea defăimării, catalogând-o drept „o prostie“, „o mizerie“ sau „o soluţie pentru politicieni pentru a se proteja de critici în spaţiul public.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite