Cum a fentat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, un grup de dascăli protestatari la Iaşi. Iniţial, promisese că va discuta cu ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a deschis anul universitar 2017-2018 la Iaşi FOTO Mediafax/ Andreea Alexandru
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a deschis anul universitar 2017-2018 la Iaşi FOTO Mediafax/ Andreea Alexandru

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, nu a stat de vorbă cu profesorii care au pichetat Prefectura Iaşi în cursul zilei de luni, 2 octombrie, nemulţumiţi că actuala putere nu şi-a onorat promisiunile din Programul de Guvernare.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a deschis anul universitar 2017 - 2018 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), alături de rectorul ales al universităţii, Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei. La ceremonia de deschidere a anului universitar la cea mai veche universitate din ţară au mai participat ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger.

nemulţumiţi de neîndeplinirea promisiunilor din Programul de Guvernare al actualei puteri.

protest iasi invatamant

FOTO Facebook/ Uslip Iaşi

„Mereu îmi fac timp pentru colegii mei profesori”, a declarat ministrul Pop. În jurul orei 13.00, când la Prefectura Iaşi se desfăşura protestul profesorilor, ministrul s-a deplasat la sediul instituţiei, dar a intrat pe „uşa din dos” şi a discutat doar cu reprezentanţii profesorilor, nu şi cu protestatarii. Ministrul Educaţiei Liviu Pop nu a vorbit cu cadrele didactice nici la finalul întâlnirii cu conducerea sindicatului.

protest iasi invatamant

FOTO Facebook/ Uslip Iaşi

În jur de 200 de membri ai sindicatului USLIP Iaşi, afiliat la Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au protestat în faţa Prefecturii Iaşi, luni, 2 octombrie 2017, de la 12.00 la 14.00. Angajaţii din învăţământ au ieşit în stradă nemulţumiţi de: neacordarea majorărilor salariale şi a voucherelor de vacanţă în anul 2017, birocraţia sufocantă care împiedică buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ, lipsa unei infrastructuri şcolare decente în special la şcolile din mediul rural, inexistenţa unor programe şcolare şi a unor dotări care să ofere atractivitate sistemului educaţional pentru elevii români, neaplicarea Regulamentului pentru Sporuri, nerespectarea Legii Educaţiei Naţionale care prevede acordarea a 6% din PIB pentru învăţământ. „Acestea sunt principalele noastre revendicări faţă de actuala putere”, a precizat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Citeşte şi:

Liviu Pop şi Petre Daea, noi perle de gândire

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite