Recordul de turişti în istoria Castelului Corvinilor a fost stabilit în primele nouă luni ale anului 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor.
Castelul Corvinilor.

Castelul Corvinilor a înregistrat peste 300.000 de turişti numai în primele nouă luni ale acestui an, o cifră record în istoria monumentului istoric.

Castelul Corvinilor a depăşit la finalul lunii septembrie pragul de 300.000 de turişti, potrivit primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, iar în aceeaşi perioadă valoarea încasărilor din vânzarea biletelor şi din taxele percepute vizitatorilor monumentului istoric a fost de peste 5,5 milioane de lei.

În 2016, Castelul Corvinilor a fost vizitat de 300.693 de oameni, iar în primele nouă luni ale acestui an i-au trecut pragul peste 301.000 de vizitatori. 2017 va fi, astfel, anul în care monumentul medieval a înregistrat cei mai mulţi turişti din istoria sa.

Castelul Corvinilor datează din secolul al XV-lea şi este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din Transilvania.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Secretele faimoaselor gravuri din istoria Castelului Corvinilor, locul de nerecunoscut în secolul al XIX-lea

Castelul Corvinilor a atras admiraţia unor artişti faimoşi ai secolelor trecute, iar gravurile realizate de aceştia, păstrate de-a lungul timpului, spun o parte din povestea fascinantă a monumentului.

10 locuri bizare în Castelul Corvinilor. Mărturii neobişnuite despre cel mai impresionant edificiu din vestul României

Castelul Corvinilor a devenit una dintre destinaţiile favorite ale amatorilor de istorie medievală. Vechi de şase secole, monumentul oferă vizitatorilor săi nenumărate legende, iar unele dintre încăperile şi locurile sale sunt cu totul neobişnuite.

Povestea paradoxalului Gabriel Bethlen, principele ardelean care a visat unirea Moldovei şi Munteniei sub numele Dacia

Gabriel Bethlen (1580 - 1629) a condus Transilvania timp de 16 ani, într-una dintre perioadele cele mai tulburi dar şi înfloritoare din istoria ei şi a rămas unul dintre marile personalităţi din istoria românilor. Principele transilvănean a încercat să ajungă stăpânitor al Moldovei şi al Munteniei, pe care, potrivit istoricilor, ar fi dorit să le unească sub numele de Dacia.

Legendele necruţătoarei Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin al Ungariei

Elisabeta Szilagyi a ajuncat un rol important în cucerirea tronului Ungariei de către fiul ei Matia Corvin şi a contribuit la ascensiunea nobiliară a lui Ioan de Hunedoara. Totuşi, mai multe legende o înfăţişează într-o lumină nefavorabilă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite