Primăria Hunedoara pregăteşte 80.000 de lei pentru Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ziua nationala

Parada militară, depunerea de coroane şi un spectacol muzical dedicat Zilei Naţionale a României îi vor costa pe hunedoreni 80.000 de lei, conform proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii în şedinţa de miercuri a Consiliului Local al Hunedoarei.

Consilierii locali din Hunedoara dezbat bugetul alocat pentru serbările Zilei Naţionale a României. Administraţia locală este pregătită să aloce 80.000 de lei pentru festivităţile care vor avea loc în Hunedoara, de 1 Decembrie.

„Având în vedere semnificaţia zilei de 1 Decembrie 2013 – „Ziua Naţională a României”, propunem organizarea unor manifestări specifice care să marcheze importanţa acestei sărbători naţionale. Pe lângă tradiţionala depunere de coroane, se va organiza şi o paradă militară pe străzile municipiului Hunedoara, precum şi un spectacol pentru toţi cetăţenii Hunedoarei. Considerăm oportună iniţierea unui proiect de hotărâre având ca obiect aprobarea alocării sumei de până la 80.000 lei, din bugetul local al municipiului Hunedoara, în vederea sărbătoririi zilei de 1 Decembrie 2013 – „Ziua Naţională a României”, a informat Primăria municipiului Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Cum arăta industria din Hunedoara în 1966, când imaginea uzinelor a fost imprimată pe bancnota de 25 de lei

Aproape cinci decenii au trecut de la data în care imaginea combinatului din Hunedoara era aleasă pentru a reprezenta verso-ul bancnotei de 25 de lei. De atunci, aproape toate construcţiile înfăţişate pe bancnotă, ca una dintre realizările cu care se puteau mândri românii, au dispărut.

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

Printre cei peste 10.000 de oameni care lucrau în anii 1950 în combinatul din Hunedoara şi în fabricile din împrejurimile acestuia s-au infiltrat şi informatori ai unor servicii străine, potrivit unor documente păstrate până în prezent.

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

O serie de imagini rare, vechi de peste o jumătate de secol, a fost păstrată în arhivele combinatului din Hunedoara şi recuperate ulterior dintre construcţiile părăsite ale acestuia de mai mulţi tineri pasionaţi de istorie, din localitate. Fotografiile dezvăluie frânturi din poate cea mai importată perioadă a complexului industrial: anii 1950, în care au fost construite marile furnale şi a fost pusă în funcţiune o oţelărie.

FOTO Cum a dispărut "Victoria" Călan, una dintre marile uzine ale Transilvaniei

Aproape un secol şi jumătate a trecut de la construirea primului furnal al uzinelor de la Călan, devenite până înainte de 1989 unul dintre cele mai importante centre siderurgice din Transilvania.

FOTO-VIDEO Frânturi din istoria zbuciumată a celui mai mare combinat siderurgic din Transilvania

În septembrie 1972, în vremea în care Nicolae Ceauşescu vizita combinatul siderurgic din Hunedoara şi dădea sarcini ca producţia de oţel să ajungă la 5,5 milioane de tone pe an, unul din cinci locuitori ai Hunedoarei şi din împrejurimile acesteia lucra în combinat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite