Povestea poliţistului-preot Bogdan Niţu, părintele care slujeşte în biserica din curtea Poliţiei Judeţene Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Niţu slujeşte în biserica din curtea Poliţiei FOTO Daniel Guţă/Adevărul
Bogdan Niţu slujeşte în biserica din curtea Poliţiei FOTO Daniel Guţă/Adevărul

Bogdan Niţu (37 de ani) este poliţist, dar şi preot, iar de câteva zile slujeşte în prima biserică ortodoxă construită în curtea unui sediu de poliţie din România, un lăcaş de cult situat la doar câteva zeci de metri de biroul său.

Bogdan Niţu este omul care îmbracă aproape în fiecare zi atât hainele preoţeşti, cât şi uniforma de poliţist. Hunedoreanul este angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara de şapte ani, fiind şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, şi a devenit preot la sfârşitul anului 2011. Poliţistul nu are parohie şi nu este plătit pentru activitatea de preot.

A slujit până în prezent la Catedrala Episcopală din Deva, iar de câteva zile poate fi găsit aproape zilnic de enoriaşii care vin la biserica ortodoxă ridicată în curtea Poliţiei judeţene din Deva, chiar în apropierea biroului său. Poliţistul este cel care administrează bisericuţa din lemn şi tot el va ţine slujbele duminicale şi pe cele de sărbători aici.

„Atât meseria de poliţist, cât şi cea de preot sunt puse în slujba oamenilor.  Nu este uşor să fii şi preot şi poliţist, însă a fost vocaţia mea şi sunt bucuros că pot face aceste lucruri, chiar dacă îmi ocupă un timp suplimentar. Mai mult, faptul că a fost ridicată o biserică în curtea Inspectoratului de Poliţie este un lucru pozitiv. Îi va apropia şi mai mult pe oameni de poliţişti”, spune Bogdan Niţu.


 

nitu hunedoara

Sfinţită în urmă cu o săptămână, biserica din curtea Inspectoratului de Poliţie a devenit deja o atracţie pentru deveni. „Este aproape tot timpul deschisă şi sunt oameni care s-au obişnuit să vină pentru a se ruga aici. Şi poliţiştii vin aici la biserică, pentru a-şi căuta liniştea”, mai spune preotul - poliţist.


Vă recomandăm şi:

FOTO Tainele casei de pe munte a părintelui Arsenie Boca

Veche de mai bine de un secol, o căsuţă din lemn şi chirpici ascunsă pe vârful unui munte e considerată de localnicii din împrejurimile Bradului un colţ de Rai. Aici s-ar fi născut în 1910 părintele Arsenie Boca, cel supranumit „sfântul Ardealului“.

FOTO VIDEO Pe urmele sfântului părinte Arsenie Boca, în cel mai iubit loc din Ţara Haţegului

Mănăstirea Prislop se confundă cu numele părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai iubite figuri ale ortodoxiei româneşti. În anii 1950, părintele a fost stareţ al Mănăstirii Prislop, într-o vreme în care calvarul persecuţiilor din regimul comunist începea să se răsfrângă asupra lui. Un reportaj plin de mistic şi profunzime în cadrul celei mai frumoase campanii ”Adevărul” - ”125 de locuri pentru care iubim România”.

FOTO Vacanţă în România: Cheile Buţii din Retezat, raiul cascadelor. Locul în care liniştea pune stăpânire pe tine

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite