Maria Vulcu, arhitecta ucisă în incendiul din Colectiv, a fost înmormântată. Preot: "eşti tentat să rămâi fără cuvinte în faţa unei asemenea tragedii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de oameni au participat la slujba de înmormântare a Marie Vulcu, tânăra arhitectă din Deva, ucisă în incendiul care a cuprins Clubul Colectiv din Bucureşti. Oraşul Simeria, unde locuiesc părinţii Mariei, a fost în doliu după tragedia prin care au trecut rudele fetei. "Cine o să răspundă pentru cele întâmplate", a transmis Celia, prezentă la înmormântare,

Strada pe care se află Biserica Biscaria, a „Adormirii Maicii Domnului” din Simeria, a fost închisă traficului rutier în după-amiaza de marţi, datorită mulţimii impresionante de localnici care s-au îndreptat spre locul unde a fost depus trupul neînsufleţit al Mariei Vulcu (30 de ani), tânăra arhitectă din Deva, decedată în carnagiul din 30 octombrie, din Clubul Colectiv.

Celia: "Cum este posibil să se întâmple aşa ceva?"

În curtea bisericii aproape 1.000 de oameni s-au strâns în jurul capelei în care trupul Mariei, îmbrăcat în rochie de mireasă, a fost aşezat în sicriu. Coroanele au împodobit cimitirul bisericii de unde convoiul funerar urma să plece spre un alt cimitir din Simeria, unde părinţii fetei deţineau locul de veci. Printre cei veniţi să o conducă pe ultimul drum pe Maria Vulcu s-a aflat şi cântăreaţa Celia, care a relatat că a fost copleşită de durere pentru fosta ei prietenă din copilărie. Lacrimile au împiedicat-o să vorbească, însă artista le-a transmis un mesaj celor dragi pe pagina ei de Facebook.

„Am primit crunta veste că o bună prietenă din copilărie, alături de care am enorm de multe amintiri, şi-a pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv. Cuvintele sunt prea mici să îmi exprim tristeţea şi durerea! Nu ştiam de ce aveam starea aceea de nelinişte, pur şi simplu mi s-a facut greaţă, provocată de frică şi revoltă, simţeam nevoia să exprim tristeţea, să dau vina pe ceva sau pe cineva, să cert pe cineva. Am aflat că peste minunata familie în casa cărora ne adunam şi ne bucuram a căzut aceasta nenorocire. Cine e responsabil de aceste greşeli? Cine o sa răspundă pentu cele întâmplate? Cum e posibil să se întâmple aşa ceva?”, a scris Celia.

Preotul: „eşti tentat să rămâi fără cuvinte”
Preotul Gabriel Basa s-a numărat printre preoţii care au oficiat slujba de înmormântare a tinerei Maria Vulcu.

image

Înmormântare Maria Vulcu

„Din punct de vedere al omului eşti tentat să rămâi fără cuvinte. Este foarte greu să încerci să aduci un cuvânt de mângâiere familiei. Aveam astazi în capelă două femei, pe Maria, care nu împlinise 30 de ani şi o bătrânică de 95 de ani. A încerca să dai un raspuns de ce trebuie să fie aşa e un lucru sortit greselii, pentru că mintea noastra refuza să înţeleaga. Singura mangâiere e credinţa în Înviere şi în existenta lui Dumnezeu. Morţii nu ne putem opune. Trupul se preface în cenuşă, dar sufletul e veşnic. Avem convingerea că Maria a a trăit tocmai pentru a-şi împlini rostul vieţii. Numărul mare de cunoscuţi, din toată ţara, care au venit pentru a conduce pe ultimul drum ne-a arătat acest lucru astăzi”, a declarat, pentru Adevărul, preotul de la Biserica Biscaria.

image

Mai mulţi dintre foştii cunoscuţi ai tinerei ucise în incendiul din Bucureşti au declarat că le este greu, chiar şi în prezent, să îşi explice, cum a putut fie posibilă o asemenea tragedie. „Maria a iubit foarte mult viaţa, cu tot ce implica ea: muncă, perseverenţă, seriozitate, dar îi plăcea să se şi distreze împreună cu prietenii, să asculte muzica preferata, să schieze sau să practice tot felul de sporturi, unele chiar cu un anumit grad de risc, să mearga la concerte, într-un cuvant, sa traiască. Toata lumea a iubit-o pe Maria”, a fost mesajul unei apropiate a devencei.

image

Maria Vulcu a fost elevă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva. În 2010, tânăra absolvise cursurile Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnice din Timişoara, unde a urmat şi un master în acelaşi domeniu. În februarie 2013, ea şi-a deschis un cabinet individual de arhitectură, în Deva, iar ulterior s-a s-a mutat în Capitală. A murit, spun apropiaţii, săi în club, în apropiere de uşa de intrare, fiind printre primele victime (a şasea) scoasă din clubul incendiat.


Vă recomandăm şi:

Incendiu în Colectiv. Soarta cruntă a tinerilor din Hunedoara: Maria Vulcu, adusă acasă în sicriu, iar Radu Sienerth se zbate între viaţă şi moarte

Destine crunte pentru cei doi tineri din judeţul Hunedoara, victime ale incendiului devastator din Clubul Colectiv (Bucureşti). Maria Vulcu, fata care plecase în Capitală pentru a-şi construi un viitor, a fost adusă în sicriu acasă. Apropiaţii lui Radu Sienerth, căzut şi el victimă în carnagiul din club, se roagă pentru supravieţuirea sa.

Incendiu în Clubul Colectiv: o tânără din Deva a murit în catastrofa din Bucureşti

Maria Vulcu (29 de ani), din Deva, se află pe lista celor 27 de oameni care au murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală. Un alt hunedorean, Radu Sienerth, fiul fostului şef de la Mina Livezeni, a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri pe căile respiratorii.

Incendiu în Clubul Colectiv din Bucureşti: un student din Petroşani se numără printre victime

Radu Sienerth, fiul fostului şef al Minei Livezeni, a fost rănit grav în incendiul din Clubul Colectiv soldat cu 27 de morţi. Tânărul de 21 de ani, student la ASE, se afla împreună cu prietenii în club, iar în urma catastrofei a suferit arsuri pe căile respiratorii.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

Mărturii cutremurătoare ale medicilor care au ajuns primii la Colectiv: „Un băiat cu pielea arsă râdea. Mi-a zis: «Poate arăt ca dracu', dar vreau să-mi faci ceva»“

Incendiu în Clubul Colectiv. Patronul de la Expirat anunţă închiderea clubului: Am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Nu mai pot să-mi asum vieţi

Incendiu în Clubul Colectiv. Revolta unui tânăr pe care l-a ocolit moartea: Cei care mergeau în Colectiv nu sunt boschetari care trăiau de pe o zi pe alta

EXCLUSIV Incendiu în Clubul Colectiv. Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului: „Le-am oferit varianta ignifugă, dar au ales ce era mai ieftin“

Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies“. Asistentă de la Salvare: „Săreau arşi pe mine, urlau“

Mărturiile părinţilor victimelor de la incendiul din club Colectiv: „A deschis ochii şi mi-a spus: «am văzut iadul, mam㻓

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Klaus Iohannis: „Nu mai putem continua pe principiul «lasă că merge şi aşa»“

Incendiu în Clubul Colectiv. Când se activează planul de cod roşu pentru dezastre. Neregulile depistate în actele de funcţionare a clubului

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti. Solistul trupei care concerta în momentul incendiului se zbate între viaţă şi moarte. Tânărul a câştigat Megastar în 2008

    

Incendiu în Club Colectiv. Mărturiile unui prieten al trupei Goodbye to Gravity: „Au făcut concertul cu banii lor. Unul dintre băieţi are mâinile arse“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite