FOTO Ştrand nou în Hunedoara până în vara anului viitor. Cum arată şantierul la o lună de la începerea lucrărilor
0Aproape două milioane de euro vor fi investiţi în construirea ştrandului din Hunedoara, cea mai mare parte a fondurilor urmând să fie achitată de la bugetul local, dacă în viitorul apropiat administraţia locală nu găseşte alte mijloace de finanţare.
Lucrările la noul ştrand din Hunedoara au început în urmă cu aproximativ o lună pe fost teren viran din incinta Stadionului Michael Klein. Până în vara anului viitor investiţia va fi finalizată, au anunţat reprezentanţii Primăriei Hunedoara, beneficiar al proiectului.
Proiectul este executat de Acomin şi are o valoare de aproape două milioane de euro.
Finanţarea investiţiei va fi asigurată de la bugetul local, în măsura în care administraţia locală nu va găsi surse externe pentru a acoperi cheltuielile.
Ştrandul din stadion
Noul ştrand din Hunedoara este construit în imediata apropiere a Bazinului de Înot, pe o suprafaţă de aproape 9.000 de metri pătraţi,
Va avea o capacitate de circa 450 de personae, un bazin de peste 2.100 de metri pătraţi şi un bazin pentru copii de 108 metri pătraţi.
În Hunedoara până în anii 1990 a funcţionat un ştrand în zona Valea Seacă, iar în anii trecuţi autorităţile locale au avut iniţiativa modernizării acestuia, însă investiţia nu a fost considerată oportună.
Un aqualand va fi construit, pe fonduri de la Uniunea Europeană, şi în Vulcan, a informat recent Consiliul Judeţean Hunedoara.
Vă recomandăm şi:
Telegondolă, cinema 3D şi aqualand, în oraşul extremelor de la polul sărăciei
Vulcan, unul dintre municipiile cele mai sărace ale judeţului Hunedoara, a reuşit în ultimii ani să atragă investiţii de lux, estimate la peste 15 milioane de euro. Ultima dintre ele este un parc acvatic, care va fi construit cu fonduri de la Uniunea Europeană.
Cum va arăta ştrandul de două milioane de euro, ce va fi construit în Hunedoara
Primăria Hunedoara a anunţat construcţia unui ştrand modern, în care vor fi investiţi peste două milioane de euro de la bugetul local. Execuţia proiectului va demara în următoarele zile şi va fi finalizată, potrivit conducerii administraţiei locale, în vara anului viitor.
Lacul Cinciş a devenit o afacere privată. Cei care vor să îşi instaleze corturile pe malurile lui au din ce în ce mai puţine opţiuni. Le-au rămas câteva petece de pământ, pe care accesul nu a fost încă îngrădit de noii proprietari de terenuri, vile şi pensiuni.