O fundaţie din Elveţia a adoptat şase măgari maidanezi din România. Câţi bani au primit animalele şi cum li s-a schimbat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măgarii adoptaţi de elveţieni, lângă noul lor adăpost FOTO Help Lăbuş
Măgarii adoptaţi de elveţieni, lângă noul lor adăpost FOTO Help Lăbuş

Elveţienii s-au angajat să suporte toate costurile legate de întreţinerea animalelor, care se află într-un adăpost construit recent de Asociaţia „Help Lăbuş” din Galaţi.

Şase măgari maidanezi din Galaţi se pot gândi că l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior. Adunaţi de Asociaţia „Help Lăbuş” în ultimii trei ani, după ce proprietarii lor i-au abandonat în stare jalnică pe la marginea câtorva localităţi din judeţul Galaţi, măgarii vieţuiesc pe lângă padocul de câini fără stăpân pe care amintita asociaţie îl deţine în apropiere de lacul Brateş.

Problema este că întreţinerea rumegătoarelor (care sunt bătrâne şi predispuse la tot felul de boli) a devenit tot mai complicată, iar costurile au depăşit puterea financiară a „Help Lăbuş”, aşa că şefa asociaţiei, Corina Grigore, a căutat ajutor la alte ONG-uri interesate în protecţia animalelor.

Surpriza a venit de la o fundaţie tocmai din Elveţia, care a acceptat să adopte la distanţă măgăruşii pe nume Cezar, Duduca, Pamela, Fetiţa, Madona şi Nuţa, suma oferită pentru hrană şi pentru alte lucruri necesare fiind, deocamdată, de 40.000 de lei. Animalele au primit până şi pelerine de vânt şi ploaie aşa cum au caii de rasă, ba chiar au acum şi un grajd al lor.

„Anul trecut, din cauza condiţiilor, s-au şi îmbolnăvit. Acum le-am şi consultat, sunt sănătoase şi cum au şi un spaţiu special pentru ele suntem pregătiţi pentru iarnă“, a declarat medic veterinar Daniel Baştea, cel care a îngrijit animalele.

Măgarii adoptaţi de elveţieni

„Am făcut tot ceea ce s-a putut pentru că animalele să nu stea pe străzi, să fie în siguranţă, dar ajutorul celor de la fundaţia din Elveţia a făcut că acum acestea să aibă un adăpost al lor, mai ales că deja iarna a venit”, a spus şi Lilu Gal, de la „Help Lăbuş”.

Măgarii coabitează foarte bine şi cu câinii din padocuri (sunt peste 1.000 de exemplare în grija asociaţiei gălăţene), care s-au împrietenit cu ei şi nu mai fac hărmălaie atunci când îi văd prin apropiere, aşa cum se întâmpla la începutul „relaţiei” lor. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite