FOTO VIDEO O broască ţestoasă a prevăzut cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţestoasa de la Vrîncioaia a refuzat hrana timp de două zile
Ţestoasa de la Vrîncioaia a refuzat hrana timp de două zile

Reptila este monitorizată la Observatorul Seismologic de la Vrîncioaia, iar coordonatorul centrului spune că aceasta a refuzat timp de două zile înainte de cutremur hrana.

După celebra caracatiţă Paul, animal folosit ca oracol pentru a prezice rezultatele meciurilor de fotbal de  la Campionatul Mondial din Germania, românii au şi ei o broască ţestoasă care prezice cutremure.

Cel puţin aşa vor să creadă specialiştii Observatorului Seismologic de la Vrîncioaia, care monitorizează mai multe animăluţe pentru a vedea reacţia lor la cutremure.

Monitorizarea se face la papagali, peşti şi la o broască ţestoasă, însă doar aceasta din urmă a avut o reacţie la ultimul cutremur mai mare.

„La cutremurul acesta chiar ne-am uitat, întrucât papagalii sunt monitorizaţi acustic, nu au schiţat nici un gest şi nici la peşti nu am văzut. Era de aşteptat, pentru că este un cutremur de până în 5,5 grade, în general vieţuitoarele sunt deranjate de cutremure mai mari, dar am observat faptul că o broasca ţestoasă pe care o ţinem sub monitorizare s-a simţit rău şi timp de două zile a refuzat hrana înainte de ziua cutremurului. Vom vedea dacă a fost un lucru biologic sau a fost generat de tensiunea eliminată ca urmare a producerii cutremurului”, a precizat Ştefan Tătaru, coordonatorul Observatorului Seismologic din Vrîncioaia.

Broasca ţestoasă nu are deocamdată un nume, specialiştii de la Observator se gândesc să o boteze într-un fel, după această mediatizare de care a avut parte.

Reamintim că un cutremur puternic a avut loc duminică dimineaţă în Vrancea.

Seismul, cel mai mare din ultimii ani, a avut o intensitate de 5,5 grade pe scara Richer şi s-a produs la o adâncime de 134 kilometri.

El s-a resimţit destul de puternic la Focşani, dar şi în alte localităţi din împrejurimi, pământul zgâlţâindu-se preţ de câteva secunde bune.

Mai puteţi citi:

Cutremur de 5,5 grade pe scara Richter în zona Vrancea

Pământul „fierbe“ la Galaţi: au fost înregistrate, în septembrie, zece cutremure

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite