1 Aprilie, Ziua Păcălelilor: farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului, iar nimeni nu are voie să supere astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricii susţin că Ziua Păcălelilor  îşi are originile în Franţa în secolul al XVI-lea. Nimeni nu are voie să se supere în această zi, iar toate farsele trebuie să fie făcute până la ora prânzului.

Obiceiul farselor este o acţiune de obiceiuri populare locale specifice fiecărei ţări cu legnde străvechi. 1 aprilie este legată de Noe, şi-a trimis porumbelul să caute în mod greşit uscat după ce apele au inceput să se retragă de pe uscat.

Istoricii au declarat că o altă variantă legată de Ziua Pălcălelilor are legătură cu răstignirea lui Isus Hristos. Crucificarea a avut loc pe data de 1 aprilie. „După ce  a fost condamnat la moarte Isus Hristos a fost trimis de la Annas la Caiaf, apoi la Pilat, apoi de la Pilat la Herod şi invers, iar  răstignirea a avut loc pe data de 1 aprilie. Ziua Păcălelilor îşi originile în Franţa”, a spus Toma Rădulescu, istoric.

Ziua Păcălelilor mai are legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. Anul Nou în vechiul calnedar era sărbătorit pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea noului calendar în 1582, oamenii s-au obişnuit cu greu cu sărbătorirea noului an pe data de 1 ianuarie. „În fiecare an reuşesc să le fac o farsă prietenilor apropiaţi. Cine nu pune la cale o păcăleală o să fie păcălit pentru tot restul anului. Nimeni nu are voie să se supere astăzi”, a declarat Marin Vîlcu.

Copiii născuţi de 1 aprilie vor fi norocoşi în afaceri, însă vor avea ghinion la jocurile de noroc.

Îndrăgostiţii nu trebuie să se căsătorească pe 1 aprilie. Mariajul lor nu o să funcţioneze. 

Femeile frumoase care vor să ajungă la inima bărbatului iubit trebuie să pună la cale astăzi o farsă dacă vor să ajungă în faţa altarului.

Istoricii au mai declarat că de-a lungul timpului au existat multe minciuni care au făcut înconjurul lumii. „Nicolae Romanescu a fost acuzat de fapte de corupţie. Totul a fost o minciună, iar din această cauză a avut de suferit. Au vrut să îl compromită. A fost o miciună politică”, a mai spus Toma Rădulescu, istoric.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite