De ce trebuie mâncat mărul cu tot cu sâmburi, coajă şi cotor. Substanţa-minune ce protejează organismul de boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii susţin că mărul conţine din plin o substanţă care protejează organismul de anumite boli şi trebuie consumat în întregime, cu coajă, cu cotor, cu sâmburi.

Medicii nutriţionişti spun că un măr conţine 4,4 grame de fibre cu tot cu coajă, iar fără are doar 2,1 grame de fibre.

„Conţine o substanţă care protejează organismul de anumite boli: controlează nivelul insulinei, ajută la regenerarea pielii, previne atrofierea muşchilor, dar are şi o acţiune antireumatică şi diuretică. Mărul trebuie consumat în întregime, cu coajă, cu cotor, cu sâmburi“, a spus medicul nutriţionist Cristian Stanciu.

De ce este bine să consumăm mărul cu coajă?

- O cură de mere cu coajă în fiecare an ajută la scăderea valorii colesterolului.

- Merele au un efect benefic asupra digestiei. Conţin acid malic şi acid tartic, care împiedică fermentaţia la nivelul intestinelor.

- Medicii nutriţionişti au precizat că merele consumate cu tot cu coajă ajută şi la problemele respiratorii.

- Merele consumate cu coajă ajută la prevenirea asteniei sau oboselii. Un măr pe zi conţine 12 mg de vitamina C şi ne protejează în anotimpul rece de viroze.   

- Persoanele supraponderale trebuie să includă în regimul alimentar consumul de suc de mere. Trebuie să folosească mere ionatane sau galbene, iar acestea stimulează funcţiile ficatului şi ale rinichilor.

Specialiştii au mai precizat că în anotimpul rece este bine să facem cure cu mere, deoarece ajută sistemul imunitar. „Un măr nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, iar datorită celor 90 de calorii pe care le are poate fi folosit cu succes şi în curele de slăbire. Coaja de măr conţine de cinci ori mai mare de vitamina A decât pulpa de măr. Are în compoziţie şi licopen o substanţă care ajută la reducerea riscului de inflamare a miocardului“, a mai precizat medicul nutriţionist Cristian Stanciu.   

Mărul dublu este lipsit de aciditate, iar la gust este asemănător cu pepenele galben.

Soiul galben de măr este suculent şi dulce.

Mărul Ionathan este suculent şi mai dulce decât alte soiuri.

Mărul Florena este recomandat persoanelor care vor să îşi menţină greutatea şi are un gust acrişor.

Mai citeşte şi:

Fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie: au mai multe calorii, însă sunt bogate în fibre

FOTO Metodă inedită a copiilor de a încuraja consumul de mere: din material reciclabil au confecţionat mere gigant

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite