Cu Dacia amfibie la şcoală. Studenţii UMC au deschis anul universitar cu prototipul realizat de ei

Cu Dacia amfibie la şcoală. Studenţii UMC au deschis anul universitar cu prototipul realizat de ei

Dacia amfibie lansată la apă de studenţii de la Universitatea Maritimă Constanţa Foto Mediafax

Festivitatea de începere a anului universitar a avut la Constanţa un moment aparte. La ceremonia desfăşurată la baza sa nautică de pe lacul Siutghiol, Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) a prezentat studenţilor prototipul unei Dacii amfibie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoturismul cu dublă utilizare a fost lucrarea de licenţă a unei echipe de absolvenţi ai UMC. Echipată corespunzător, Dacia amfibie a fost lansată la apă, cu şofer şi pasageri.

„Ideea cu Dacia amfibie a luat naştere în anul 3 de facultate. Am plecat fiecare în voiajele de cadeţie, iar în anul 4 de facultate, adică prin luna martie a acestui an, ne-am apucat practic de treabă. Am reuşit să terminăm cu câteva zile înainte de licenţă. Dacia 1310 Double Cab a fost cumpărată de noi integral, radiată, apoi donată Universităţii Maritime din Constanţa“, arată Andrei Stroe, unul dintre realizatori.

Costurile proiectului au fost de aproximativ 10.000 lei. Îndrumătorul echipei de studenţi este profesorul Victor Hreniuc.

Şcoala constănţeană nu se află la prima realizare de acest fel. Colegii celor de la Universitatea Maritimă, studenţii de la Universitatea Ovidius reuşesc an de an să elaboreze prototipuri de autovehicule cu diferite sisteme de propulsie, care combină mecanismele de deplasare.

Acestea constituie lucrarea lor de licenţă a studenţilor de la specializarea Autovehicule Rutiere aparţinând de Facultatea de Inginerie Mecanică, care îi ajută să obţină posturi ca specialişti în firmele auto.

Vă mai recomandăm

FOTO Maşinile viitorului, pe bandă rulantă la Constanţa. Prototipuri create de absolvenţii de la Autovehicule Rutiere

SmARty, autoturismul cu motorul în vitrină FOTO

FOTO Invenţie la Ovidius: Un Lăstun circulă pe o şosea virtuală

Prototipul Dacia TrenD va fi lansat la Constanţa

Studenţii de la Facultatea de Autovehicule Rutiere pot învăţa să conducă pe simulatorul auto

Profesorul Laurenţiu Manea: de la absolventul-model, la dascălul-model pentru studenţii de la Universitatea Ovidius

 

 

citeste totul despre: