Trucuri pentru tratarea herpesului. Ce e interzis să faci şi cum să eviţi extinderea virusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micile leziuni care apar în regiunea nasului sau a gurii pot fi oprite din evoluţie cu câteva trucuri. Medicii ne sfătuiesc să acţionăm rapid, pentru a nu lăsa bubiţele să se extindă.

De asemenea, nu este indicat să-l ascundem sub machiaj deoarece întârziem vindecarea şi riscăm chiar infectarea leziunilor. “Herpesul este produs de virusul numit herpes simplex de tip 1, transmis de regulă în copilărie, prin contactul cu saliva unei persoane infectate. Acesta rămâne în stare latentă în organism, până când ajunge să fie activat de stres, anxietate, o răceala sau expunerea excesivă la razele soarelui ori la frig.

Se manifestă prin apariţia unor leziuni în regiunea nasului şi a gurii, ce persistă între 7 şi 14 zile. Herpesul produs de virusul herpes simplex de tip 1 nu se vindecă definitiv, recidivează de-a lungul timpului în anumite circumstanţe favorabile, însă poate fi tratat astfel încât să dispară cât mai repede şi să fie cât mai putin vizibil”, explică Denisa Zaharia, medic de familie.

Vaselina cosmetică face minuni

Specialiştii spun că este foarte important ca la primele semne să mergem la farmacie pentru a cere un unguent special pentru împiedicarea erupţiei la suprafaţă şi vindecarea herpesului în stratul profund al pielii. Dacă herpesul a erupt deja, aplicaţi pe suprafaţa acestuia vaselină cosmetică. Acest produs va grăbi vindecarea leziunii şi va preveni o infecţie bacteriană secundară. Daca herpesul este însoţit şi de durere sau disconfort, puteţi utiliza un unguent anestezic.

"Nu încercaţi să îl ascundeti sub un strat de machiaj, întrucât veţi înrăutăţi problema, substanţele chimice cosmetice vor agrava leziunea. De asemenea, nu este igienic să împrumutaţi rujul sau fondul de ten, astfel veţi transmite mai departe virusul. Dacă interveniţi la timp, puteţi reduce considerabil perioada de vindecare a unui herpes. Cuburile de gheaţă şi compresele reci reduc din inflamaţie şi ajută la oprirea expansiunii leziunii. În plus, vă ajută să scăpaţi de senzaţiile neplăcute“, explică medicii. Un alt remediu rapid îl reprezintă compresele mici de vată, îmbibate cu lapte rece şi aplicate direct pe herpes. În afară de efectul uşor analgezic, veţi beneficia şi de o perioadă de vindecare mai scurtă.

Schimbaţi periuţa de dinţi!

Periuţele de dinţi ajută virusul să se extindă, de aceea este important să o schimbaţi pe cea veche cu una nouă, dupa ce veziculele s-au vindecat. Consultaţi medicul dacă herpesul recidivează frecvent, întrucât aţi putea avea nevoie de medicamente antivirale care să prevină recidiva.

Radiaţiile ultraviolete pot cauza herpesul sau îl pot agrava. Din acest motiv, este foarte important să vă protejaţi buzele de expunerea la soare, cu o loţiune sau un balsam de buze care să aibă în compoziţie factor de protecţie SPF de minimum 15.

Vă recomandăm şi:

Ce contraindicaţii au portocalele, cele mai bogate fructe în vitamina C . Cui şi de ce sunt interzise citricele, ce boli tratează

Remedii care destind arterele. Cele mai sănătoase plante care subţiază sângele, ce contraindicaţii au şi cum trebuie băute

Planta care vindecă răni grave. Efectele tămăduitoare ale gălbenelelor, cea mai puternică armă împotriva infecţiilor

10 întrebuinţări uimitoare ale cepei. Ce minuni face banala legumă, câte boli tratează şi cum e indicat s-o consumăm

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite