Oportunităţi de afaceri. Delegaţie chineză, în vizită la Aldis şi la o fermă zootehnică

Oportunităţi de afaceri. Delegaţie chineză, în vizită la Aldis şi la o fermă zootehnică

O delegaţie chineză formată din 7 personalităţi administrative din provincia  Qinghai, interesată de oportunităţi în zona mediului de afaceri agrar şi zootehnic, a vizitat joi, 3 august, judeţul Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) a prezentat, în dechiderea discuţiilor care au avut loc la ADR Sud Muntenia, caracteristicile generale ale judeţului, cât şi deschiderea autorităţilor pentru realizarea de parteneriate economice.

“Agricultura reprezintă cea mai importantă ramură economică a judeţului cu o valoare anuală a producţiei de aproximativ 2.400.000.000 lei, industria alimentară ocupând primul loc cu 27%, fiind urmată de fabricarea substanţelor şi produselor chimice cu 15,2%, industria metalurgică cu 12,1% şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte cu 9,5%”, a declarat preşedintele CJ. “Provincia Qinghai - Tibet, cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori şi o suprafaţă de peste 721.000 de kilometri pătraţi, dezvoltă o economie bazată pe agricultură şi creşterea animalelor în baze ecologice, total nepoluate.

Investiţiile pentru dezvoltare provin în proporţie de 60% de la Guvern, 30% investiţii autohtone şi 10% sunt străine”, a prezentat regiunea şeful delegaţiei chineze Cao Hong.

La evenimentul care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a ADR Sud Muntenia au mai participat directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Călăraşi - Silvia Mîndruţescu, viceprimarii municipiului Călăraşi - Viorel Ivanciu şi Dragoş Coman, consilieri judeţeni şi oameni de afaceri. Întâlnirea a fost urmată de două vizite în teren la Aldis, societate de procesare carne, şi la o fermă zootehnică.


Vă recomandăm şi:

Delegaţie chineză, pe malul Borcei. S-a semnat un acord de principiu privind investiţii în infrastructură şi mediu

Investiţiile străine directe în România au depăşit 3,9 miliarde de euro după 11 luni din 2016, nivel-record după 2008

Goana după bani. Ce state au atras cele mai multe investiţii străine directe

citeste totul despre: