Apel de la voluntari, pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina: „Rezervele noastre sunt pe sfârşite“
0Donaţiile şi donatorii români sunt în scădere dramatică, în timp ce numărul celor care solicită ajutor este în creştere. Un apel public a fost lansat pentru sprijinirea celor care fug din calea războiului.
Marţi, 12 aprilie, 884 de persoane au trecut pe la RomExpo.
"Rezervele noastre sunt pe sfârşite. Nu la haine, acolo mai avem multe. Vă rog să nu ne mai aduceţi haine groase de iarnă. Dar apreciem orice mâncare neperisabilă. Sau încălţăminte de sezon purtabilă. Sau lenjerie de copii/damă nouă", este mesajul postat de către coordonatorul centrului, Cosmina Simiean.
Conform Poliţiei de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 65.276 de persoane, dintre care 9.429 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12,9 % faţă de ziua precedentă).
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.721 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 16%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.787 cetăţeni ucraineni (creştere cu 18,7%).
De la declanşarea acestei crize, până la data de 12 aprilie, au intrat în România 694.783 cetăţeni ucraineni.
Pe pagina Uniţi pentru Ucraina, oamenii cu suflet sunt îndemnaţi să doneze în continuare pentru ucraineni:
"Indiferent cu ce coordonator de centru de ajutorare a ucrainenilor stai de vorbă îţi va spune acelaşi lucru: donaţiile şi donatorii sunt în scădere dramatică, iar numărul celor ce solită ajutor, în creştere. Singurul lucru pe care putem să-l influenţăm noi, urgent, este să ajutăm cu donaţiile de alimentele. Să ne focusăm pe asta, să donăm şi să facem apel şi la alţii (să spargem bula) astfel încât înaintea Sărbătorilor Pascale să asiguram un minim - minim pentru fiecare familie care are nevoie de ajutor, pentru fiecare copil ce aşteaptă Iepuraşul.
Se pot face donatii:
La RomExpo - unde zilnic vin să se aprovizioneze peste 800 de oameni;
La Gara de Nord - unde tranzitează cam 700 de ucraineni;
La Autogara Filaret sau Obor - unde ajung vreo 500 de ucraineni pe zi".
Peste tot e nevoie de alimente în primul rând si apoi de materiale de igienă, hăinuţe de primăvara, medicamente, încălţăminte etc. Nu avem cum să nu fim buni şi de azi înainte, nu avem cum să nu dăm tot ce putem astfel încât ei să aibă o grijă mai puţin.“
Vă recomandăm să citiţi şi: