Peste 20 de buzoieni, profesori, poliţişti, preoţi sau jurnalişti, au devenit interpreţi în limbajul mimico-gestual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul s-a încheiat luni, cu examenul practic pe care cursanţii l-au absolvit cu note maxime
Proiectul s-a încheiat luni, cu examenul practic pe care cursanţii l-au absolvit cu note maxime

O nouă serie de interpreţi în limbaj mimico-gestual a finalizat, de curând, cursul de specializare derulat de Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual”, în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean Buzău.

La acest curs au fost înscrişi 28 de funcţionari publici, reprezentanţi ai departamentelor de relaţii publice din cadrul instituţiilor locale, preoţi, jurnalişti, profesori şi reprezentanţi ai Serviciului Apel Unic de Urgenţă 112 Buzău. Cursanţii nu au fost doar din judeţul Buzău, ci şi din Iaşi sau Bucureşti. 

Proiectul implementat de Asociaţia „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual” are ca scop formarea de interpreţi în limbajul mimico-gestual care să acopere o parte din necesităţile persoanelor cu deficienţe de auz şi comunicare. 

Proiectul s-a încheiat luni, cu examenul practic pe care cursanţii l-au absolvit cu note maxime. “Proiectul va continua şi noi sperăm că surzii vor avea parte de profesionişti în toată România. Faptul că în presa scrisă şi video vor putea fi reporteri care să poată purta un dialog oricând cu o persoană surdă, încununează eforturile noastre. Cursanţii vor avea parte timp de 12 luni de consiliere gratuită din partea Asociaţiei”, a declarat Ionica Tarău, managerul Asociaţiei „Centrul de pregătire pentru o viaţă independentă în limbaj mimico-gestual”. 

Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, conform autorizaţiei obţinute de formator pentru specializarea interpret în limbaj mimico-gestual.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite