Cine sunt funcţionarii, diriginţii de şantier şi managerii pe care baronul Stancu i-a tras după el în ancheta DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, vicepreşedintele CJ şi Nicolae Moisiu, şef de achiziţii în cadrul CJ Brăila, se află de joi, de când au fost ridicaţi cu mascaţii, la sediul DNA Galaţi, urmând să fie duşi la Tribunalul Brăila, cu propunere de arestare peventivă pentru 29 de zile.

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu. Mai exact, asupra lor planează suspiciunea că, în perioada 2009 – 2010 ar fi acorda preferenţial, unor anumite firme, contracte finanţate din bani publici. Alături de ei mai sunt urmărite penal mai multe persoane, printre care se numără funcţionari din cadrul CJ Brăila, diriginţi de şantier şi manageri ai unor firme private.

Printre funcţionarii vizaţi se află Ghenea Georgel, consilier la Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean Brăila. Potrivi ultimei declaraţii de avere, acesta are un salariu net lunar de circa 1.852 lei. Puia Vasile este tot consilier dar are un salariu ceva mai mare, de aproximativ 2.100 lei net lunar.
Puşcă Ionel este şeful Departamentului Tehnic al CJ Brăila şi are un salariu lunar de circa 3.200 lei. O altă acuzată este Dumitraşcu Jenica, fostă şefă a Departamentului Tehnic, înlocuită după pensionare de Puşcă Ionel.

Popescu Ionică, cel de-al cincilea funcţionar public suspect în dosarul "Stancu" este consilier în cadrul Biroului de Achiziţii Publice al Consiliului Judeţean şi a declarat în cea mai recentă declaraţie de avere un salariu mediu net de circa 2.100 lei.

Alături de cei 5 funcţionari publici mai sunt suspecţi în dosar administratorul SC "Concivia", Vasile Soare, precum şi Cristian Cătălin Stăncic, administratorul "Tancrad" SRL Galaţi. Acestea sunt firmele care, de când este Bunea Stancu preşedinte, au câştigat aproape toate licitaţiile organizate de CJ Brăila.

Printre diriginţii de şantier cercetaţi alături de Stancu şi compania, se află Camelia Bratu. Aceasta a intrat în atenţia opiniei publice brăilene după ce a recepţionat lucrările de reabilitare a unei străzi intens circulate din Brăila – Str. Griviţei -, iar după câteva luni pe artera respectivă au început să apară tasări care au demonstrat calitatea slabă a lucrărilor executate la vremea respectivă de firma „Tehnologica Radion” Bucureşti.

Un alt diriginte de şantier este Gheorghe Ciudatu. Acesta a fost, în urmă cu circa 12 ani, director al fostei societăţi „Drumuri şi Poduri” Brăila, dispărute între timp din peisajul economic brăilean. Pe numele lui Gheorghe Ciudatu apare, la Registrul Comerţului, o firmă de arhitectură înfiinţată în 1996 şi radiată în 201, după mai mulţi ani consecutivi de pierderi - SC" Geraso Impex" SRL, cu sediul în Făurei.

Cel de-al treilea specialist în cazul căruia procurorii vor continua cercetările este Cornel Grigore, pe numele căruia, potrivit Registrului Comerţului, figurează 3 firme dintre care 2 sunt radiate, iar a treia - SC "Licorans" SRL este încă în funcţiune, având afaceri în domeniul "Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea". În anul 2012, societatea cu un singur salariat a realizat o cifră de afaceri de circa 20.000 euro şi un profit de aproximativ 13.800 euro.

Citiţi şi

Conducerile PDL şi PMP Brăila cer demisia lui Stancu şi Mija. Mai temperat, liderul PNL spune că lui Stancu nu i se poate nega prezumţia de nevionvăţie

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite