Cum facem cele mai bune eclere din ingrediente naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eclerele sunt prăjituri deosebit de apreciate, pe care le găsim în orice cofetărie. Sunt absolut delicioase, iar reţeta este suficient de simplă pentru a putea fi pregătită de oricine doreşte, cu sau fără prea multă experienţă în bucătărie.

Prăjiturile de cofetărie sunt delicioase, însă ingredinetele folosite nu mai sunt în totalitate naturale. Chiar dacă gustul este ”ajustat” cu diferite substanţe, cele de casă rămân în topul preferinţelor. Eclerele nu fac excepţie, iar dacă cele din cofetărie vor fi mai arătoase, cele făcute în casă din ingrediente naturale vor fi, cu siguranţă, mai gustoase şi mai sănătoase.

Vă prezentăm o reţetă veche, de pe vremea când ingredinetele aflate la îndemână erau doar cele aflate în cămară, obţinute din ograda proprie.

Pentru aluat:

 -       250 ml apă  

-       125 g făină albă

-       100 ml ulei

-       3 ouă

Opţional se poate pune puţină sare

Apa se pune la fiert cu uleiul şi cu sarea, iar când dă în clocot, se ia de pe foc, apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând încontinuu. După ce s-a format aluatul, îl lăsăm două-trei munute să se răcorească, apoi adăugăm ouăle. Fiecare ou, pe rând, trebuie amestecat în aluat până se încorporează, apoi formăm eclerele. Dacă avem un poş, e foarte bine, dacă nu, putem forma sfere mici cu linguriţa.

Se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu distanţă între ele, pentru a evita să se unească între ele la coacere.

Primele 15 minute se dau la foc tare (200 grade Celsius) şi nu se deschide cuptorul. Apoi se reduce puţin focul (180 grade Celsius), pentru alte 15 minute.

În timp ce aluatul se coace, ne putem o cupa de cremă. Desigur, se poate folosi orice cremă din comerţ, dar gustul cremei făcute în casă este incomparabil.

Avem nevoie de:

 -       500 ml lapte

-       6 linguri făină

-       150 g zahăr

-       2 plicuri zahăr vanilat

Laptele se pune la fiert. Separat, într-o farfurie, se pun zahărul, făina, vanilia şi se amestecă. Se adaugă încet câteva linguri din lapte, iar apoi compoziţia se toarnă în tot laptele şi se pune din nou la fiert. La final se adaugă un pachet de unt şi se lasă la răcit.

Bastoanele sau sferele de aluat se taie în două pe lungime, din lateral, şi se vor umple cu crema cât e caldă. Se poate adăuga frişcă şi se pot orna cu glazură de ciocolată.

Mai puteţi citi:

Efectele benefice ale usturoiului: cum luptă şi cu paraziţii, şi cu colesterolul

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite