Cum ajungem să mâncăm fără să ştim extracte din gândaci morţi sau din glande de castor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O platformă online canadiană a realizat un clasament al unor ingrediente sau substanţe surprinzătoare pe care lumea nu se aşteaptă să le găsească în farfurie.

Potrivit forkly.com, o platformă online canadiană, unele ingrediente din alimentele disponibile pe piaţă nu sunt ceea ce par. „Am vrut să analizăm o parte dintre lucruri pe care nu ştiaţi că le mâncaţi, ascunse în mâncare sub denumiri extravagante“, notează autoarea materialului.

Aceasta a realizat o listă de 11 lucruri cu lucruri scârboase pe care lumea nu ştie că le mănâncă. Mai jos sunt patru dintre ele.

1. Glande de castor - platforma amintită scrie despre secreţiile unor glande ale castorului sunt folosite ca „arome artificiale“ precum vanilie, zmeură şi căpşuni. Ingredientul sub care se găsesc aceste secreţii este „castoreum“. Acesta a fost utilizat aproape 80 de ani ca înlocuitor de aromă. Însă, acum e rar întâlnit în industria alimentară întrucât metodele de obţinere sunt şi costisitoate, şi dificile. Însă, ingredientul mai poate fi găsit în parfumuri. „Oricât de mult am cercetat, nu există un indicator real al cât de mult sunt folosite azi acestea“, mai precizează autoarea articolului.

2. Piele şi oase - gelatina este făcut din piele şi oase de bovine şi porcine. Iar cu ajutorul gelatinei se realizează ursuleţii gumaţi, bezele şi alte tipuri de bomboane. 

3. „Miere“ regurgitată - Autorii materialului de pe forkly.com spun că albina are un stomac suplimentar numit „stomacul pentru miere“, care stochează nectarul de flori colectat şi apoi îl regurgitează pentru recoltare, adică se creează ceea ce numim noi drept miere. „Ceea ce sună cu siguranţă mult mai bine decât «siropul regurgitat de la o albin㻓, se mai arată pe forkly.com.

4. Gândaci morţi - pe piaţă există un ingredient roşu numit carmin obţinut din cochilia unei insecte-femelă, cochilie ce a fost uscată. Acest ingredient era folosit de către unele reţele de cafenele răspândite în toată lumea. 

Mai puteţi citi:

Istoria hanoracului în nici 4 minute: „Persoana cu adevărat puternică poartă un hanorac cu un tricou şi blugi“

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite