Licitaţie de 1 milion de euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene din Alba pe timp de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Întreţinerea drumurilor judeţene din Alba pe timpul iernii 2017 - 2018 va costa circa 1 milion de euro. Consiliul Judeţean ascos la licitaţie contractul, estimat a fi încheiat în luna noiembrie.

Documentaţia a fost publicată pe SEAP în 13 septembrie, iar depunerea ofertelor se poate face până în 16 octombrie, ora 16.00. Valoarea estimată a contractului este de 4.630.767,50 lei, fără TVA, respectiv circa 1 milion de euro. Procedura se derulează pe două loturi.

Unul se referă la zona de de şes a judeţului cuprinzând drumurile judeţene concentrate în jurul municipiilor şi oraşelor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, cu o reţea în lungime de 808,183 km. Al doilea lot cuprinde zona de munte a judeţului, din jurul oraşului Cîmpeni cu o reţea de 153,812 km. 

Operatorii economici participanţi la procedura trebuie să prezinte o listă a principalelor servicii similare prestate în ultimii 3 ani a căror valoare cumulată este de minim 3.000.000 lei pentru lotul 1 şi minim 1.000.000 lei pentru lotul 2, ambele sume fiind fără TVA. Prin servicii similare se înţeleg servicii de întreţinere curentă de iarnă pe drumuri publice. Ofertanţii trebuie să prezinte documente din care să rezulte o dotare minimă cu utilaje care să asigure derularea în condiţii optime a serviciului.

De asemenea, firmele interesate trebuie să deţină 4 baze de deszăpezire în zona aferentă lotului 1, la Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Blaj, respectiv una în zona lotului 2, la Cîmpeni. Astfel de baze sunt deţinute în prezent doar de către scoietatea ”Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA, ce aparţine Consiliului Judeţean. Ofertantul câştigător va fi desemnat cel care propune preţul cel mai scăzut. Oferta financiară va cuprinde tarife pentru serviciile de combatere a poleiului, curăţarea zăpezii, revizia drumurilor, aşteptarea în bază şi semnalizarea rutieră pe timp de iarnă. Durata contractului va fi de 4 luni de la data semnării documentelor.

Citiţi şi:

FOTO Un bărbat readuce la viaţă un sat românesc părăsit, în care a copilărit. Şi-a făcut o fermă de cai şi reabilitează casă după casă

Vasul de aur de la Biia, descoperirea întâmplătoare din urmă cu peste 120 de ani

Primele probleme după mărirea salariilor în primării: incapacitate de plată

Bătălia de lângă Muntele Mare, dintre românii „glotaşi“ şi „honvezii“ maghiari. Moţii lui Avram Iancu au oprit invazia ungurilor

Cetatea Urieşilor de la Gârbova. Legenda unei comori îngropate în zidurile din pădure

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite