Ne naştem infideli? O genă moştenită de la părinţi ne face să călcăm strâmb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Partenerii infideli care au epuizat toate scuzele pentru „înclinaţia“ de a călca strâmb au acum un argument ştiinţific. Cercetătorii australieni au descoperit recent o genă care se face vinovată pentru adulterul bărbaţilor şi al femeilor deopotrivă, dar nu în toate situaţiile.

Oamenii de ştiinţă le oferă o scuză celor care au încălcat fidelitatea conjugală. Înşelatul este un obicei moştenit de la părinţi, comportamentul fiind cauzat de o genă, susţin cercetătorii de la Universitatea din Queensland, care au analizat informaţii de la 7.300 de gemeni cu vârste între 18 şi 49 de ani, cu toţii implicaţi în relaţii de lungă durată.

Totuşi, bagajul genetic nu se face vinovat pentru toate cazurile de infidelitate, mai spun oamenii de ştiinţă australieni. Ei au calculat că 63% din relaţiile extraconjugale ale bărbaţilor şi 40% din cele ale femeilor sunt influenţate genetic.

Cercetătorii au identificat în cazul femeilor o genă ale cărei variaţii le predispune la infidelitate. Ei au analizat informaţii atât de la gemeni identici, cu acelaşi material genetic, cât şi de la gemeni asemănători, cu un material genetic diferit.

„Cercetările noastre arată fără dubiu că bagajul genetic al oamenilor influenţează probabilitatea de a face sex cu altcineva decât partenerul stabil. Izolarea unei singure gene este mai dificilă, deoarece orice comportament este influenţat de mii de gene, iar efectul unei singure gene este minuscul“, explică dr. Brendan Zietsch, coordonatorul studiului australian.

Gaseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove

Citeşte şi:

9 mituri despre infidelitate, demontate

6 motive pentru care bărbaţii înşală

Ce ne împinge spre infidelitate

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite