Cele mai ciudate ritualuri şi tradiţii sexuale din antichitate şi până azi: masturbare în public, sex cu nevasta răposatului şi soţia împărţită frăţeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sexualitatea reprezintă o latură esenţială a umanităţii, adesea aflată în strânsă legătură cu partea spirituală. Astfel se explică existenţa multor tradiţii şi ritualuri de-a dreptul bizare, unele prezente şi azi în anumite colţuri ale lumii.

1. Masturbarea era considerată un act divin în Egiptul antic, urmare a convingerii că lumea a fost creată de zeul Atum care şi-a slobozit sămânţa pe Pământ. Faraonii obişnuiau să practice un ritual care simboliza creaţia, masturbându-se în timpul unor ceremonii publice, apoi ejaculau în Nil pentru a se asigura că nivelul fluviului nu va fi afectat de secetă. De asemenea, în timpul sărbătorii închinate lui Min, zeul fertilităţii masculine, egiptenii se masturbau în public pentru a-i aduce astfel mulţumire pentru potenţă sau întreţineau relaţii sexuale cu diferiţi parteneri, la întâmplare. 

2. Ritualurile care semnifică transformarea unui băiat în bărbat, în sânul tribului Sambian din Papua, Noua Guinee, presupun ca băieţii să fie luaţi de lângă mame când împlinesc vârsta de şapte ani şi următorii zece ani să trăiască numai printre bărbaţi. Un obicei ciudat care trebuie dus la capăt de tineri este că înghită sperma adulţilor, despre care se crede că are puternice proprietăţi divine şi că îi va ajuta să crească puternici.

image

3. O tradiţie existentă în tribul aborigen Mardudjara, din Australia, implică circumcizia, în drumul de la adolescenţă la viaţa de adult. Însă partea cu adevărat bizară este că prepuţul trebuie mâncat de viitorul bărbat după ce a fost îndepărtat. 

4. Membrii tribului trobriander din Papua Noua Guinee îşi încep viaţa sexuală de la o vârstă foarte mică: fetele încă de la şase sau şapte ani, iar băieţii în jurul vârstei de 10-12 ani. Deşi comunitatea este foarte relaxată în privinţa sexului, cuplurile nu au voie să mănânce împreună înainte de căsătorie.

image

5. Publicaţia Psychology Today a analizat o tradiţie veche a unei comunităţi nepaleze care trăieşte în Himalaya, care se referă la împărţirea unei singure neveste de mai mulţi fraţi. Obiceiul este menit să ţin averea familiei laolaltă, căsătoria fiecărui fiu cu o altă femeie însemnând că pământul ar trebui împărţit pentru ca fiecare familie să-şi clădească viaţa. Acest aranjament presupune ca femeia să aibă un program foarte bine pus la punct pentru a nu da naştere la conflicte între fraţi.

image

6. În cadrul unui trib din Ghana, văduvele obişnuiesc şi în prezent să se purifice şi să îndepărteze spiritul răposatului prin întreţinerea de relaţii sexuale cu un necunoscut, la scurt timp după moartea soţului.  

7. Nu în ultimul rând, în cadrul unei comunităţi poligame din Africa de Sud există o interdicţie pentru actele sexuale întreţinute în timpul zilei. Superstiţia care a dat naştere acestui obicei spune că sexul la lumina zilei îi face pe oameni să se comporte precum câinii. De asemenea, sexul este interzis în timpul furtunilor, după un coşmar, după ce soţul omoară un şarpe, un crocodil sau o hienă.

8. În Iran există o practică destul de controversată, cunoscută drept mariaj temporar (pratică tradiţională  numită „sigheh“),, care le oferă tinerilor posibilitatea de face sex chiar dacă nu sunt soţ şi soţie, cu condiţia să plătească pentru un acord de uniune care poate fi valabil pe o perioadă cuprinsă între 15 minute şi 99 de ani.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite