8 alimente care se păstrează mai bine dacă nu sunt ţinute în frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de depozitarea inteligentă a mâncării, există destul de multe contradicţii. Cum este mai bine să ţii pâinea? În frigider sau într-o cutie pentru pâine? Roşiile rezistă mai bine dacă sunt puse în frigider sau dacă le ţii într-un coşuleţ, pe tejgheaua din bucătărie?

Iată opt mâncăruri care se păstrează mai bine dacă nu sunt ţinute la frigider:

1. Roşiile

Roşiile îşi vor pierde aroma dacă le ţii în frigider. Aerul rece opreşte procesul de coacere, care, de altfel, le dă tomatelor aromă. 

2. Cartofii

Cartofii se îndulcesc dacă îi ţii prea mult timp la temperaturi scăzute. Depozitează-ţi cartofii în pivniţă. Cel mai bun loc pentru depozitarea lor este unul răcoros şi întunecat. De asemenea, evită să îi pui în pungi din plastic – se vor strica mai repede.

image

3. Ceapă

image

Ceapa se înmoaie şi, eventual, se strică dacă o ţii în frigider. Depoziteaz-o, în schimb, într-un loc răcoros şi uscat, departe de cartofi - ţinute împreună, aceste alimente se deteriorează mai repede.
 

4. Avocado

image


 

Dacă vrei ca avocado să se coacă, nu îl pune în frigider. În schimb, dacă ai cumpărat unul deja copt, se va păstra mai bine dacă stă la rece.
 

5. Usturoiul

image

Usturoiul trebuie ţinut într-un loc răcoros şi uscat, în niciun caz în frigider.

6. Pâinea

image


 

Pâinea se va usca dacă o ţii în frigider. Dacă, totuşi, ai felii de pâine tăiate pentru sandişuri, le poţi păstra în frigider pentru o perioadă scurtă de timp. 
 

7. Uleiul de măsline

image

Ţinut în frigider, uleiul de măsline va căpăta o consistenţă asemănătoare untului. Acesta se păstrează cel mai bine dacă este ţinut într-un loc întunecat şi răcoros, nu la temperaturi mici.
 

8. Cafeaua

Cafeaua îşi pierde aroma dacă o ţii în frigider.

image


   

9. Mierea

Mierea se cristalizează dacă o laşi în frigider.

image


 

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite