Revelion 2015: spectaculoasele focuri de artificii de pe Glob, la trecerea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii oameni care au trecut în Noul An sunt neozeelandezii, urmaţi de australieni. Revelionul 2015 a fost marcat cu spectaculoase focuri de artificii deopotrivă în Auckland şi în Sydney.

Marele bulevard din Paris Champs-Elysees a fost neîncăpător. Cei care au vizitat capitala pariziană au ieşit să petrească o noapte de poveste în cel mai vizitat oraş al lumii. 

image

Oameni pe Champs Elysees. FOTO: AFP

Nici germanii sau englezii nu s-au lăsat mai prejos. Artificii spectaculoase au putut fi văzute în Berlin sau Londra.

image

Poarta Brandenburg din Berlin. FOTO: AFP

image

Joc de artificii în preajma Big Ben-ului, Marea Britanie. FOTO: Getty Images

Ruşii din Moscova au putut să meargă în Piaţa Roşie pentru a se distra la trecerea dintre ani. 

image

Piaţa Roşie. Moscova. FOTO: AP

Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume a strâns în jurul ei mii de persoane. Oraşul Dubai din Emiratele Arabe Unite a atras turişti şi în acest an.

Anul Nou / Revelion Dubai FOTO AFP

Dubai, Emiratele Arabe Unite. FOTO: AFP/Getty Images

Filipinezii au ieşit în număr impresionant pe străzile capitalei lor pentru a se bucura de jocul de lumini şi artificii. 

Anul Nou Manila Filipine FOTO AP


Seara de Anul Nou în Manila, Filipine. FOTO: AP

Şi locuitorii din Beijing au început un nou an, ceremonia având loc în parcul Olimpic. Capitala Taiwanului a întâmpinat Anul Nou cu artificii lansate din Taipei 101, al doilea zgârie nori din lume, după Burj Khalife. De asemenea, artificii au luminat şi Phenianul. 

image

Imagine din Coreea de Nord FOTO The Telegraph

Opt minute au durat impresionantele focuri de artificii care au luminat cerul din Singapore, locuitorii întâmpinând anul 2015 şi cea de-a 50-a aniversare cu un amestec de ritmuri clasice şi pop. La numărătoarea inversă din Marina Bay au participat peste 25.000 de petrecăreţi. 

image

Locuitorii din Singapore nu au sărbătorit doar Noul An, ci şi aniversarea de 50 de ani FOTO The Telegraph

Fetivităţile din Hong Kong s-au desfăşurat în Portul Victoria, sub ochii a zeci de mii de oameni. 

image

Artificii spectaculoase în portul Victoria, din Hong Kong FOTO The Telegraph

Japonezii au păşit, la rândul lor, în 2015. La Tokyo, Noul An a fost sărbătorit în Shybuya Square, unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire pentru ţinerii japonezi. Iar traditiile budiste au fost puse în valoare în cadrul unei ceremonii la celebrul templu Zojo-ji.

image


Celebrul templu Zojo-ji, la trecerea dintre ani FOTO AP

image


Sărbătoare la Tokyo de Anul Nou FOTO The Telegraph

La 14.55 ora României a venit rândul Australiei. Peste un milion şi jumătate de oameni, majoritatea în Times Square, dar şi pe ambarcţiuni ancorate în Portul Sydney, au asistat la impresionantul spectacol de Anul Nou din Sydney, la care au fost folosite peste7,7 tone de materiale pirotehice. Costul total al spectacolului în Syndey s-a ridicat la 750.000 de dolari.

image


Sydney, la trecerea din 2014 în 2015 FOTO AP

Noua Zeelandă a trecut în anul 2015, oficial, la 12.55, ora României. Trecerea dintre ani a fost marcată în mod spectaculos printr-un impresionant foc de artificii organizat la Auckland în jurul Sky Tower cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni au privit spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile ancorate în portul Auckland. 

image


Artificii se văd deasupra turnului Sky, de Anul Nou, pe 1 ianuarie 2015 în Auckland, Noua Zeelanda. FOTO Guliver/Getty Image

   

Primii au intrat în 2015 locuitorii arhipelagului Kiribati şi cei din insulele Samoa din Pacific. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere şi se roagă pentru un an mai bun.


Citeşte şi:

Mesaje de Revelion pentru cei dragi: cele mai amuzante şi mai sensibile urări pentru Anul Nou

Trecerea în anul 2015 ar trebui să o facem cu gândul la cei dragi, chiar dacă asta va însemna să le trimitem un sms, să le postăm o urare pe Facebook sau să le transmitem toate cele bune la telefon. Iată o selecţie cu cele mai reuşite mesaje de Revelion / Anul Nou din care puteţi alege sau vă puteţi inspira pentru a pune emoţiile şi sentimentele în cuvinte.

Revelion 2015. Ce petreceri ne aşteaptă în stradă în noaptea dintre ani. Programul evenimentelor în fiecare judeţ

În marile oraşe ale ţării, românii vor ieşi în noaptea de Revelion 2015 să petreacă alături de cei mai cunoscuţi artişti ai momentului, încălzindu-se cu vin fiert şi gustând bucate tradiţionale. „Adevărul“ vă prezintă programul petrecerilor organizate în noaptea dintre anii în marile oraşe ale României.

INFOGRAFIE Ce tradiţii trebuie să respectăm de Revelion ca să fim norocoşi, feriţi de rele şi sănătoşi

Bani în buzunar, vâsc la tocul uşii, goarne şi trompete, lenjerie roşie, struguri, artificii şi şampanie – sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le avem la noi în noaptea dintre ani pentru noroc şi belşug. Cele mai multe nu au legătură cu tradiţiile româneşti.

INTERVIU Alex Ştefănescu, critic literar: „Petrecerile noastre de Revelion sunt adevărate orgii de râs“

Alex. Ştefănescu (67 de ani) rememorează momentele de desfătare petrecute împreună cu familia şi cu prietenii săi scriitori în nopţile dintre ani şi de Crăciun. Pentru criticul literar, „mesele bogate“ de Sărbători înseamnă, fără excepţie, porţii sănătoase de glume şi beţii de râs.

Ce loc ocupă România în topul celor mai petrecăreţe ţări în noaptea de Revelion

Românii ocupă o poziţie fruntaşă într-un top al celor mai petrecăreţe naţii în seara de Revelion, alături de locuitorii din Rusia şi Ucraina.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite