Revelion 2015. Ce petreceri ne aşteaptă în stradă în noaptea dintre ani. Programul evenimentelor în fiecare judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În marile oraşe ale ţării, românii vor ieşi în noaptea de Revelion 2015 să petreacă alături de cei mai cunoscuţi artişti ai momentului, încălzindu-se cu vin fiert şi gustând bucate tradiţionale. „Adevărul“ vă prezintă programul petrecerilor organizate în noaptea dintre anii în marile oraşe ale României.

BUCUREŞTI. Zeci de mii de bucureşteni, asteptaţi să petreacă Revelionul în stradă. Voltaj cântă în Parcul IOR, iar Vama şi Smiley în Piaţa Constituţiei

Zeci de mii de bucureşteni sunt aştepaţi în noaptea dintre ani la una dintre petrecerile organizate în stradă. Şi anul acesta cel mai fierbinte punct al distracţiei din Capitală rămâne Piaţa Constituţiei, acolo unde la miezul nopţii va avea loc un foc de artificii impresionant.

Anul trecut, în Piaţa Constituţiei au fost prezenţi peste 50.000 de oameni la petrecerea grandioasă organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB. Ca în fiecare an, bucureştenii care vor să se distreze şi să danseze sunt aşteptaţi de Revelion în faţa scenei enorme ce urmează să fie amplasată aici.

PLOIEŞTI. Anda Adam, Ellie White, 3 Sud Est, la Revelionul în aer liber din Ploieşti

Deep Central, Ellie White, Anda Adam şi 3 Sud Est vor concerta în noaptea dintre ani la Ploieşti, la Revelionul în aer liber organizat de primărie.

Ploieştenii care nu şi-au făcut planuri pentru noaptea dintre ani sunt invitaţi să petreacă Revelionul alături de prieteni şi familie, în centrul civic al oraşului, la un concert special.

BUZĂU. What’s Up şi Lidia Buble vor cânta la Buzău, în noaptea de Revelion

Autorităţile municipiului Buzău continuă tradiţia de organiza o petrecere în centrul oraşului, de Revelion. Este vorba despre un spectacol de peste şase ore, care va cuprinde, la miezul nopţii, un foc de artificii.

Pe scena amplasată în faţa Palatului Comunal vor urca, începând cu ora 18.00, artişti cunoscuţi de buzoieni, precum Nemuritorii, Mario Buzoianu, Kronos, Mădălina Manolache, Gabriela Bolocan, Şogoriţele şi alţi interpreţi de muzică uşoară şi populară. 

Capete de afiş vor fi What’s Up, care va intra pe scenă înainte de miezul nopţii şi Lidia Buble, nume nou în industria muzicală, care va susţine recitalul în primele minute ale noului an.

HUNEDOARA. Trupa Hara va concerta de Anul Nou în Piaţa Unirii din Deva

Trupa Hara va concerta în noaptea Anului Nou la Deva. Evenimentul are loc în Piaţa Unirii, iar hunedorenii sunt invitaţi să asiste apoi la recitaluri de muzică populară.

image

Piaţa Unirii va deveni, în noaptea Anului Nou, loc de întâlnire pentru devenii care vor să petreacă în stradă. Revelionul în aer liber este organizat de Primăria Deva, iar invitaţii speciali sunt membrii trupei Hara.

ARAD. Arădenii sunt aşteptaţi să petreacă în faţa primăriei, la cumpăna dintre ani

Arădenii sunt invitaţi de Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultură să sărbătorească împreună trecerea în noul an, care va fi marcată, conform tradiţiei, în centrul oraşului cu un concert şi de un show impresionant de artificii.

În seara zilei de 31 decembrie, pe scena din faţa Palatului Administrativ vor urca, de la ora 22.00, trupa Dara, care va fi urmată de Ricardo Caria, iar de la ora 23.00, în faţa publicului vor apărea cei de la trupa Colors in Stereo.

CLUJ-NAPOCA. 700 de sticle de şampanie, artificii şi concerte

Kilometrul zero al Clujului, Piaţa Unirii, va fi „ocupat“, în seara de 31 decembrie, nu de protestatari, ci de mii de oameni veniţi să sărbătorească în stradă trecerea în noul an. 2015 este un an important pentru imaginea şi capitalul turistic al Clujului întrucât oraşul devine Capitală Europeană a Tineretului şi evenimentele se vor ţine în lanţ tot cursul anului.

Peste 1.000 de manifestări, anunţate, îi vor ţine în priză pe clujeni şi pe oaspeţii lor din 2015. În Piaţa Unirii, un loc simbolic pentru libera exprimare a clujenilor, vor începe concertele în jurul orei 22.00, când pe scena amenajată acolo va urca Costi Cămărăşan Band, iar o oră mai târziu vor cânta danezii de la trupa The Asteroids Galaxy Tour.

BAIA MARE. Revelion în Maramureş. De la plimbări cu Mocăniţa la Moşii şi Babele

Maramureşul este una din destinaţiile preferate atunci când vine vorba despre petrecerea Revelionului. Ofertele turistice sunt numeroase, preţurile accesibile, în multe dintre cazuri rezervările fiind făcute cu mult înainte.

Toată lumea va sărbători trecerea în noul an care va veni cu Sorcova, cu Jocul Caprei, cu obiceiuri şi credinţe vechi şi urări de sănătate. Cei care doresc să îşi petreacă Revelionul la Ocna Şugatag, spre exemplu, au la dispoziţie un număr de 16 pensiuni care au piscine de interior cu apă termală, unde pot să se relaxeze. 

CRAIOVA. Spectacol de Revelion în centrul Craiovei. Tarzy, The dAdA, Ami, Grasu XXL vor cânta în faţa oltenilor

Craiovenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului să petreacă noaptea dintre ani. Pe scenă vor urca Tarzy, The dAdA, Ami, Grasu XXL, iar spectacolul va începe la ora 21.00.

Oltenii sunt aşteptaţi pe data de 31 decembrie de la ora 21:00, pe strada A.I. Cuza unde se va desfăşura spectacolul care va marca trecerea în noul an - 2015.Pe scenă vor urca: Tarzy, The dAdA, Ami, Grasu XXL. La miezul nopţii, craiovenii pot urmări un foc de artificii.

TULCEA. Piaţa Civică, punctul 0 în noaptea de Revelion. La miezul nopţii va fi un impresionant foc de artificii

Tulcenii sunt aşteptaţi în noaptea de Revelion în Piaţa Civică, acolo unde vor petrece alături de primarul oraşului, Constantin Hogea.

Anul acesta, petrecerea de Revelion va fi în familie. Din cauza crizei financiare, primăria nu a mai adus artişti celebri.

„Nu dispunem de resurse financiare, iar artiştii cer uneori triplu pentru această noapte. De aceea vom avea doar un DJ“, a spus edilul.

Oricum, Constantin Hogea va fi şi în acest an alături de oameni. „Din iarna lui 2005, în fiecare an, am sărbătorit Revelionul în stradă, alături de tulceni“, spune el.

BRAŞOV. Corina va încinge atmosfera de Revelion 

Primăria Braşov a pregătit multe surprize pentru cei care îşi vor petrece Revelionul în aer liber în Piaţa Sfatului. Nu va lipsi nici tradiţionalul foc de artificii. În total, pentru iluminatul de sărbători şi pentru toate spectacolele bugetul a fost de 200.000 de lei.

image

Spectacolul din Piaţa Sfatului va începe pe 31 decembrie de la ora 22.30, aşa cum ne-am obişnuit deja. Primii care vor urca pe scenă să încălzească armosfera vor fi artiştii de la ansamblul folcloric ţara Bârsei. Apoi, braşovenii se pot delecta cu un recital al cunoscutei interprete de muzică populară Veta Biriş. Spectacolul continuă apoi cu multă distracţie pentru cei mai tineri. Vor concerta Ligia Şuteu şi Corina, care a obţinut la Braşov, în septembrie, premiul publicului la Romanian Music Awards. La miezul nopţii, trecerea în noul an se va face cu un spectaculos foc de artificii.

PIATRA NEAMŢ. Revelion auster sub Turnul lui Ştefan din Piatra Neamţ. Ofertă ceva mai consistentă pentru petrecerea dintre ani de la Roman

În noaptea dintre ani, petrecerea în municipiul reşedinţă de judeţ va avea loc pe platoul Curţii Domneşti, de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare. La Roman, revelionul în aer liber va fi organizat în Piaţa Roman-Vodă.

Pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ şi pentru cei aflaţi în noaptea dintre ani la Piatra Neamţ, Primăria şi Consiliul Local au pregătit un program special, locul de întâlnire fiind Curtea Domnească. Aici, vor concerta, începând cu ora 21 grupuri şi solişti din rândul tinerelor talente care s-au făcut remarcate la fiferite concursuri muzicale de peste an. 

OLT. Sticle de şampanie gratis pentru slătineni de Revelion

Autorităţile locale din Slatina au pregătit un program special pentru locuitorii urbei în noaptea de Revelion. Muzică populară şi muzică uşoară, dar şi o serie de alte surprize, fac parte din “arsenalul” municipalităţii pentru Noaptea dintre Ani. Astfel, slătinenii care vor să petreacă Revelionul în aer liber vor fi aşteptaţi, miercuri seară, pe esplanada din centrul oraşului.

Programul special propriu-zis de la Slatina al serii de Revelion va începe la ora 21.00. Programul artistic pregătit de autorităţi va fi unul ce va împleti muzica populară cu muzica uşoară. Artiştii de muzică uşoară invitaţi să cânte şi să-i încânte pe locuitorii urbei sunt: Alina Eremia, Like Chocolate, Dorian Popa şi Eduard Sanda.

BRĂILA. Brăilenii care vor ieşi în stradă de Revelion se vor distra pe muzica trupei „Taxi”. În deschiderea spectacolului vor cânta numeroşi solişti brăileni

În noaptea dintre ani, Primăria le-a pregătit brăilenilor un spectacol muzical ce se va ţine, ca de obicei, pe o scenă amplasată lângă Palatul Administrativ din Piaţa Independenţei. Vedeta serii va fi trupa „Taxi”, care va cânta înspre miezul nopţii.

Până vor urca pe scenă cei de la „Taxi”, spectacol va fi întreţinut de mai mulţi solişti de muzică populară şi muzică uşoară de pe plan local. Vor cânta Alexandru Toma, Doru Ciutacu, Laura Şoga, Steluţa Constantin, Nicoleta Ghelase, Niculina Mitria, Mioara Manoilă, Maria Caşu şi Maria Grosu.

TIMIŞOARA. Concerte la cumpăna dintre ani în Piaţa Victoriei

Timişorenii vor intra în nou an în ritmurile trupei Vunk. Ca în fiecare an, la miezul nopţii se vor lansa artificii în Piaţa Victoriei. La fel ca în anii precedenţi, Primăria Timişoara va organiza în Piaţa Victoriei Revelionul în aer liber. Cei care nu au ales una din ofertele restaurantelor sau cluburilor din oraş vor putea petrecere cumpăna dintre ani în centrul Timişoarei ascultând concerte pregătite de municipalitate.

image

Petrecerea începe miercuri, 31 decembrie, cu începere de la ora 21.00, cu muzică ambientală. De la ora 21.30, pe scena din faţa Operei va urca trupa de soft-rock alternativ Flare. Este vorba de o formaţie timişoreană care iniţial s-a numit Effect. După 3 ani de muncă şi înregistrări, trupa s-a rebranduit, genul muzical abordat acum este soft rock alternative şi sub numele Flare a prezentat primul album, “By Default” şi un videoclip la piesa Recover.

ZALĂU. Muzică live, Pluguşor şi artificii în centrul oraşului

Trecerea din 2014 în 2015 va fi marcată, la Zalău, printr-un spectacol în aer liber şi focuri de artificii organizate de municipalitate. Ultimul spectacol în stradă de Revelion a fost organizat la Zalău în noaptea dintre 2006 şi 2007, fiind sărbătorită, atunci, intrarea României în Uniunea Europeană.

Pentru zălăuanii care vor petrece Revelionul 2015 în stradă Primăria pregăteşte, după opt ani de ”linişte”, un spectacol în aer liber care să marcheze trecerea dintre ani.

ALBA. Revelion cu muzică clasică şi focuri de artificii în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Locuitorii din Alba Iulia care nu şi-au făcut planuri de Revelion sunt invitaţi să petreacă noaptea dintre ani sub cerul liber în Piaţa Cetăţii, centrul istoric al oraşului. Autorităţile locale au pregătit şi în acest an un foc de artificii, acompaniat de acorduri muzicale din concertul de Anul Nou de la Viena.

Alături de cei care vor alege să petreacă Revelionul aici, va fi şi primarul Mircea Hava pentru a le ura tuturor “La mulţi ani”. De asemenea, reprezentanţi ai administraţiei locale vor împărţi celor prezenţi calendare speciale pentru anul 2015, cu imagini din Alba Iulia.

FOCŞANI. Revelion cu Kaoma, Cristi Minculescu şi alţi artişti cunoscuţi

Petrecerea din noaptea dintre ani este organizată de Consiliul Judeţean Vrancea şi costă nu mai puţin de 380.000 de lei.

Şi în acest an, focşănenii şi nu numai sunt aşteptaţi în noaptea dintre ani în Piaţa Unirii din Focşani, unde autorităţile judeţene au pregătit un revelion cu multe celebrităţi. Petrecerea de Revelion în aer liber va începe încă de la ora 18.00, când pe scena amenajată în centul civic vor urca pentru început artiştii de muzică populară.

TÂRGU JIU. Foc de artificii şi căsătorii la Poarta Sărutului

Locuitorii municipiului Târgu Jiu sunt aşteptaţi în noaptea de Revelion, la cumpăna dintre ani, în Piaţa Prefecturii pentru a admira un spectaculos foc de artificii.

image

La Târgu Jiu, intrarea în noul an va fi marcată printr-un spectaculos foc de artificii, care va dura 12 minute. Spectacolul de lumini va avea loc în Piaţa Prefecturii din centrul oraşului, unde sunt aşteptaţi să vină mii de târgujieni, pentru a sărbători Anul Nou. „Bugetul alocat pentru focul de artificii s-a ridicat la suma de 7500 de lei“, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 

PITEŞTI. Revelion auster, cu artişti locali, în Piaţa Primăriei

După ce, la începutul lunii, pe fondul arestării primarului Tudor Pendiuc, cercetat pentru luare de mită, organizarea tradiţionalului spectacol de Revelionului era pusă sun semnul incertitudinii, în cele din urmă, autorităţile locale au decis că vom avea, totuşi, un spectacol în noaptea dintre ani. Unul mai modest, adaptat la context!

Primul semnal că, anul acesta, la Piteşti, nu e rost cine ştie ce show de Revelion a fost dat chiar pe 1 Decembrie, odată cu aprinderea iluminatului ornamental de iarnă. Fără obişnuitele momente artistice, fără discursurile la fel de obişnuite, fără tardiţionala numărătoare inversă. Nimic din festivismul obişnuit aşteptat miile de piteşteni adunaţi în Piaţa Primăriei pentru momentul aprinderii bradului de Crăciun şi a ornamentelor care au împodobit, totuşi, oraşul. Beculeţele au fost aprinse de la întrerupător, fără fast, la finalul momentului militar al retragerii cu torţe, care a închis manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. 

SIBIU. Revelion cu Cătălin Măruţă, Nana şi Fun Factory. Petrecere pe pârtie la Păltiniş

Cătălin Măruţă va fi alături de sibieni în noaptea dintre ani, iar pe scena din Piaţa Mare vor cânta, printre alţii, Nana şi Fun Factory. Pentru nonconformişti există varianta unui Revelion spectaculos direct pe pârtie, la complexul Arena Platoş din Păltiniş.

Programul din Piaţa Mare va începe la ora 22:00, iar pe scenă vor urca pe rând trupele Arhaica, Black Star şi Domino. La ora 23:18 va cânta Sebastian Stan, iar la ora 23:36, trupa Fun Factory. La miezul nopţii primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, va număra împreună cu sibienii ultimele secunde din 2014, moment urmat de un foc de artificii. 

Seara se va încheia, la ora 00:20, cu un concert NANA de o jumătate de oră. Pentru organizarea acestui eveniment, Primăria Sibiu a alocat din bugetul local suma totală de 350.000 lei.

VASLUI. Artişti locali şi foc de artificii în noaptea dintre ani

La fel ca în fiecare an, Primăria Vaslui va organiza îi aşteaptă pe vasluieni în Piaţa Civică a municipiului reşedinţă de judeţ pentru a sărbători intrarea în noul an.

Nici în acest an autorităţile vasluiene nu au organizat concerte grandioase aşa cum o fac marile oraşe în noaptea de Revelion. Promit, însă, un foc de artificii specatulos, atmosfera urmând a fi întreţinută de artiştii locali. 

Programul de Revelion va începe la ora 23.00, cu un spectacol folcloric susţinut de Rapsodia Vasluiului. După focul de artificii, de la miezul nopţii vasluienii vor fi întâmpinaţi în noul an cu mesajul adresat de primarul Vasile Pavăl. Programul artistic va continua după focul de artificii cu interpreti Nadia Duluman, Diana Moşneagu şi trupa Destiny.

ORADEA. Revelion în centrul Oradei alături de celebrul interpret de folk Ducu Bertzi

Orădenii sunt aşteptaţi să petreacă de Revelion în central oraşului. În acest an, invitatul din Piaţa Unirii va fi celebrul interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

calarasi ducu

Programul artistic al serii de 31 decembrie va începe la ora 21:00, cu DJ ATY, cunoscut în special de tinerii care frecventează cluburile orădene. De la ora 22:20, pe scena care va amplasată lateral de Primărie, în spaţiul delimitat de clădirea municipalităţii, Biserica Sfântul Ladislau şi malul Crişului Repede, va urca tânăra speranţă orădeană Edina Bodor, absolventă a Şcolii de Arte „Francisc Hubic" şi medaliată la numeroase festivaluri de gen.            

BISTRIŢA. Bistriţenii, aşteptaţi în centrul istoric de Revelion cu concert şi foc de artificii. George Hora, Kamelia şi VH2 vor face atmosferă în noaptea dintre ani

Singurul oraş din judeţ unde ai ocazia să petreci Revelionul în stradă este municipiul Bistriţa, care a pregătit pe lângă un foc de artificii şi un concert cu Kamelia şi George Hora şi trupa rock VH2. Restul autorităţilor locale se rezumă la un foc de artificii în cel mai fericit caz.

Şi anul acesta bistriţenii sunt aşteptaţi în stradă pentru a petrece Revelionul. De altfel, Bistriţa este singurul oraş din judeţ care are parte de un concert de Anul Nou. Restul oraşelor se mulţumesc prin a le oferi locuitorilor lor un foc de artificii, cum este şi cazul oraşului Beclean.

În Bistriţa, concertul de Revelion va începe la ora 22:30 şi se va desfăşura pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Cei care îi vor distra şi detensiona primii pe bistriţeni vor fi Kamelia şi George Hora, care vor începe să cânte la 22:30. Show-ul va fi continuat de rockerii de la VH2, care vor urca pe scenă în jurul orei 23:30.

BACĂU. Artificii de 45 de mii de lei în municipiul Bacău, la revelionul organizat de Primăria Bacău în Piaţa Tricolorului

„Revelionul Împreună 2015“  organizat de Primăria Bacău, se anunţă a fi mult mai sărăcăcios faţă de anii anteriori. Din suma aprobată de consilierii locali băcăuani, de 75 de mii de lei, mai mult de jumătate din bani se vor duce pe artificii.

Dacă anul trecut pentru revelion s-au cheltuit 200 de mii de lei, în acest an aleşii băcăuani au aprobat doar 75 de mii de lei. Din aceşti bani, 45 de mii de lei vor fi alocaţi focurilor de artificii, care vor dura peste 10 minute, iar restul banilor vor fi împărţiţi pentru scenă (16 mii de lei) şi unor artişti şi DJ (14 mii de lei). Primăria Bacău nu a dezvăluit numele artiştilor care vor cânta la noaptea dintre ani, în Piaţa Tricolorului.

La acest material au participat Cristina Răduţă, Dana Mihai, Iulian Bunilă, Daniel Guţă, Bogdan Iancu, Florina Pop, Dragoş Hojda, Mariana Iancu, Simona Suciu, Florin Jbanca, Mugurel Manea, Florentin Coman, Ştefan Both, Alina Pop, Dorin Ţimonea, Ştefan Borcea, Alin Ion, Cristina Stancu, Ramona Găină, Simona Voicu, Cluadia Bonchiş, Bianca Sara, Mircea Merticariu, Andreea Mitrache. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite