VIDEO Oficial ONU: Omenirea ar putea pierde lupta cu Ebola. Este cu mult înaintea noastră şi se extinde cu repeziciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ebola este cu mult înaintea autorităţilor şi se extinde cu repeziciune, iar omenirea ar putea pierde lupta cu acest virus, dacă nu vor exista eforturi susţinute pentru a opri răspândirea epidemiei, a avertizat marţi Anthony Banbury, şeful misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru Ebola, informează MSNBC.

În cadrul unei reuniuni ONU de la New York, oficialul a precizat că propagarea virusului mortal este din ce în ce mai accentuată, în această săptămână depăşindu-se pragul de 4.000 de morţi.

Avertismentele însă nu se opresc aici: Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că circa 10.000 de persoane s-ar putea infecta cu Ebola, săptămânal, până la sfârşitul acestui an, potrivit BBC.

Totodată, preşedintele american Barack Obama, precum şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au făcut apel la comunitatea internaţională să îşi dubleze eforturile pentru a combate răspândirea virusului.

„Ebola este cu mult înaintea noastră şi se extinde cu repeziciune. Nu putem lăsa Ebola să învingă, iar noi să pierdem lupta. Cu fiecare zi ce trece numărul de persoane infectate creşte exponenţial", a declarat Anthony Banbury, şeful misiunii ONU pentru Ebola.

Oficialul a precizat de asemenea că trebuie îndeplinite cel puţin patru obiective pentru a lupta eficient împotriva maladiei: identificarea persoanelor care au intrat în contact cu un bolnav, gestionarea tuturor cazurilor de îmbolnăvire, asigurarea unor zone adecvante pentru îngroparea celor decedaţi şi furnizarea de informaţii oamenilor pentru a se proteja mai bine de virus.

Avertizarea lansată de reprezentanţii ONU vine în contextul în care tot mai multe cazuri de infectare cu Ebola au apărut în Statele Unite şi Europa. De curând, un angajat sudanez al ONU, contaminat cu virusul mortal, a murit joi în Germania, după ce revenise din Liberia.

Cel mai recent caz de infectare cu Ebola, din afara Africii, este cel al unei infirmiere din Texas, în vârstă de 26 de ani, care a contractat virusul după ce îngrijise un pacient bolnav.

În această săptămână, preşedintele Barack Obama a cerut ca toate ţările membre să răspundă la apelul lansat de ONU şi să trimită personal medical şi echipamente pentru stoparea virusului.

Un nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că până în prezent 4,447 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu Ebola, dintre cele 8.900 de cazuri înregistrate.


Citeşte şi:

Autorităţile medicale americane încearcă să descopere dacă infirmiera infectată cu Ebola a încălcat protocoalele

Autorităţile din Dallas au luat măsuri pentru siguranţa localnicilor şi mai ales a celor care locuiesc în acelaşi complex de apartamente cu infirmiera care s-a îmbolnăvit de Ebola şi care a făcut parte din rândul personalului care l-a îngrijit pe liberianul Thomas Eric Dincan ce a murit pe 4 octombrie într-un spital din Dallas.

Cifrele din spatele unei tragedii: pentru fiecare bolnav Ebola se folosesc zilnic 200 de litri de apă, 75 de litri de clor, 8 perechi de mănuşi şi trei costume

De la izbucnirea celei mai grave epidemii Ebola din istorie, care a ucis până acum peste 4.000 de oameni din 8.400 de persoane infestate, s-a vorbit foarte mult despre lipsa personalului medical calificat în statele afectate. Însă şi resursele necesare pentru combaterea epidemiei sunt greu de obţinut, având în vedere cantităţile uriaşe necesare pentru respectarea protocolului de carantină.

Planeta se mobilizează împotriva Ebola

Numeroase ţări au întărit controalele la frontiere impuse călătorilor provenind din ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite