Copilăria şi educaţia în cadrul familiilor regale engleze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trecut, copiii familiilor regale britanice, care erau crescuţi aproape în exclusivitate de guvernante, nu se întâlneau niciodată cu oameni simpli şi ăşi petreceau timpul studiind istorie, latină sau greacă. Recent, părinţii regali au încercat să îşi facă odraslele să se simtă mai „normale“, permitându-le să intre în contact cu persoane ale căror vieţi sunt mai puţin fericite.

Tânăra prinţesă Victoria „călărea cu iscusinţă, cânta bine şi era o dansatoare entuziastă“, notează „The Atlantic“. Ea a studiat greaca şi latina de acasă şi, ocazional, lua cursuri de dans de la o balerină recunoscută la nivel mondial. În acelaşi timp, ea a fost izolată în mod deliberat de orice influenţă exterioară, cei mai apropiaţi prieteni fiind păpuşile şi sora ei vitregă.

Prinţesa Victoria şi-a descris copilăria ca fiind una mai degrabă melancolică.“ Ca adult, aceasta a devenit mai severă, numindu-şi proprii copii „urâţi“ şi „cu faţă de broască“.

Fiul reginei Victoria şi al prinţului Albert, Edward al VII-lea, nu socializa decât în cazul unor întâlniri „rigide“ cu odraslele aristocraţilor, unde băieţii beau ceai, iar prinţul Albert stătea cu ei la masă.

În familiile regale nu era neobişnuit ca relaţia tată-fiu să fie una rece. Regele George al V-lea a spus, odată, că a avut grijă ca predecesorilor lui să le fie teamă de el.

Primele schimbări de atitudine cu privire la educaţia copiilor au început pe vremea tinerei Elisabeta a doua, care a avut o copilărie relativ normală şi a locuit într-o casă deloc extravagantă în Londra.

Arriane Chernock, profesoară de istorie la Boston University, a pus acest lucru pe seama faptului că nu a fost crescută ca să devină regină, succesându-l pe unchiul ei, Edward al VIII-lea, care a abdicat de la tron când Elisabeta avea 10 ani.

Deşi educată acasă, Elisabeta a doua a urmat un curs, pe nume Girl Guides, în urma căruia a putut să îşi dezvolte anumite abilităţi care nu ţineau de domeniul regal. Din cauza războiului, a fost învăţată să acorde primul ajutor.

Ea s-a rezumat la tradiţie când a venit vorba de creşterea propriilor copii, petrecând doar câteva ore pe zi cu fiecare atunci când erau mici. În schimb, Charles era îngrijit de o dădacă, pe nume Mabel Anderson, „care trebuia, în fiecare dimineaţă, să o informeze pe regină prin telefon când va fi gata micul prinţ pentru a face baie“, potrivit unui număr al publicaţiei „Time“ din 1960.

Charles a fost şcolit de acasă în mare parte a copilăriei sale, însă părinţii săi au decis, într-un final, să îl înscrie la o şcoală exclusivă, fiind primul moştenitor la tron care a urmat cursurile unei instituţii de învăţământ, fie ea şi privată.

Pentru educaţia lui Charles, prinţul Philip şi-a dorit o instituţie care să „le îndepărteze copiilor celor bogaţi simţul privilegiului“. Studenţii de la şcoala Gordonstoun făceau duşuri reci la 6:45 dimineaţa, dormeau cu ferestrele deschise pe timpul iernii şi alergau un kilometru înainte de a lua micul dejun.

Încă de la început, prinţul Charles şi prinţesa Diana au vrut să fie nişte părinţi normali, mai presus de orice. William a avut o dădacă, iar Diana obişnuia să îl îmbăieze şi să îi citească din cărţi. Mai mult, ea l-a luat pe William în vizite oficiale încă de când era copil, acest lucru fiind o raritate pentru familia regală.

Atât William, cât şi Harry au învăţat la şcoli private, dar au şi mâncat la McDonald's şi au aşteptat la coadă pentru a-l vedea pe Moş Crăciun, ca ceilalţi copii. Amândoi primeau o alocaţie, în timp ce prinţul Charles nu a cunoscut valoarea banilor până la vârsta de 8 ani.

Acum, mass-media din întreaga lume este atentă la mişcările ducesei Catherine Middleton, care a născut luni seară un băieţel, după un travaliu de 11 ore. Mulţi sunt de părere că micuţul va avea o copilărie relaxată. . 


Citeşte mai multe despre naşterea „bebeluşului regal”:

„Bebeluşul regal“, învins pe reţelele sociale de Spice Girls şi de Papa Francisc

Evenimentul planetar al serii trecute a fost naşterea bebeluşui regal şi moştenitorul tronului din Marea Britanie. Evenimentul a fost acoperit pe Twitter şi pe Facebook, dar nu a fost atât de popular pe cât noul Papă şi alegerea lui Obama.

FOTO Prinţul William, despre naşterea „bebeluşului regal“: „Nici nu putem fi mai fericiţi“

La scurt timp după naşterea „bebluşului regal“, marţi după amiază, prinţul William a declarat că familia este extrem de fericită.

FOTO Membrii familiei regale, încântaţi că ducesa a născut un băiat

Kate Middleton a dat naştere, luni după amiază, unui băieţel perfect sănătos, care cantăreşte În jur de 3.800 kilograme. Prinţul William i-a fost alături soţiei în tot acest timp. Nasterea urma sa fie anunţată printr-un discurs susşinut în faţa palatului Buckingham, însă cuplul regal a decis să amâne anunţul public, pentru a petrece timp împreună cu nou-născutul, potrivit unor surse apropiate.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a născut. „Bebeluşul regal” este urmaşul lui Vlad Ţepeş

După săptămâni în care lumea întreagă a aşteptat cu sufletul la gură fericitul eveniment, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge, al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic şi, potrivit genealogilor francezi, urmaş al lui Vlad Ţepeş.

EDITORIAL Mihaela Codreanu, jurnalist român la Londra: Şi ce dacă vine bebeluşul regal?

Regina vrea să plece în vacanţă, englezii îşi dau cu părerea despre soarta viitorului rege, în timp ce se luptă cu canicula, presa s-a săturat să stea pe lângă poarta spitalului, iar Kate ar fi probabil în stare să îi strângă de gât pe toţi (nu i-o fi nici ei uşor pe căldura asta).

Cum este anunţată naşterea unui „bebeluş regal”, potrivit tradiţiei din Marea Britanie

Anunţul viitorului moştenitor al Marii Britanii este o adevărată provocare pentru familia regală. Ce tradiţii va mai respecta Casa Regală, în condiţiile în care vestea naşterii poate fi răspândită în jurul lumii în doar câteva momente?

Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie

Prinţul William şi soţia lui, Catherine Middleton, aşteaptă din moment în moment naşterea primului lor copil. Ducesa de Cambridge este, de luni dimineaţă, internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu. În aşteptarea marelui eveniment, jurnaliştii CNN prezintă cele mai interesante numere, statistici şi informaţiile despre naşterile bebeluşilor regali din Marea Britanie.

INFOGRAFIE Entuziasm general în aşteptarea bebeluşului regal. Care sunt cele mai vehiculate nume pentru moştenitorul tronului britanic

Pe măsură ce se apropie sorocul ducesei de Cambridge, Kate Middleton, presa din arhipelagul britanic şi din toată lumea aşteaptă răbdătoare în corturi, în faţa spitalului St. Mary din vestul Londrei, unde a venit pe lume şi prinţul William.

FOTO VIDEO Naşterea „bebeluşului regal”: Kate Middleton a fost internată luni în spital şi a intrat în travaliu

Palatul Kensington a anunţat luni dimineaţă că ducesa de Cambridge, Catherine Middleton, a fost internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu, un moment aşteptat deopotrivă de casa regală a Marii Britanii, şi de jurnaliştii care se află de două săptămâni în faţa spitalului Saint Mary din Londra şi de lumea întreagă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite