Jandarmii francezi, implicaţi într-un incident stânjenitor. Substanţă explozibilă „rătăcită" pe aeroportul din Marsilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul în care sunt implicaţi jandarmii pare desprins parcă dintr-un film cu celebrul actor de comedie francez Louis de Funes.
Incidentul în care sunt implicaţi jandarmii pare desprins parcă dintr-un film cu celebrul actor de comedie francez Louis de Funes.

Jandarmii francezi trec prin momente mai puţin plăcute, imaginea acestora având de suferit în urma unui incident cu consecinţe dintre cele mai serioase pentru siguranţa naţională.

În urma unui exerciţiu de rutină, desfăşurat în zona cargo a aeroportului din Marsilia, un echipaj de jandarmi francezi a pierdut un colet ce conţinea o cantitate considerabliă de substante explozibile.

Timp de o săptămână, aceştia au căutat coletul misterios, folosind chiar şi echipaje canine în ancheta ce i-a adus, din nou, în atenţia opiniei publice franceze.

O sută de grame de explozibil au fost „pierdute” în zona cargo a aeroportului în urmă cu câteva luni, activitatea şi tranzitul desfăşurându-se în continuare normal. Conform anchetei preliminare, „s-a produs o neglijenţă din partea celor ce supravegheau exerciţiul”. În timpul antrenamentelor, jandarmii au neglijat procedurile de mânuire a substanţelor explozibile şi acestea „au dispărut”, fiind de negăsit până în ziua de azi.

„O anchetă a fost deschisă, evaluându-se riscurile unui asemenea incident”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine. Acesta e de părere că explozibilul a fost „pierdut” , nefiind furat, aşa cum suspectează mass-media. Odată stabilită vina, cei ce sunt responsabili pentru neglijenţa în serviciu ar putea fi supuşi unei „anchete criminale şi li s-ar putea administra amenzi penale”.

Citeşte şi: 

Nicolas Sarkozy, eliberat după circa 15 ore, denunţă „instrumentalizarea politică a justiţiei”

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei", conform unui interviu pe care l-a acordat posturilor Europe 1 şi TF1 după ce a fost reţinut circa 15 ore.

De ce au ajuns românii „ţintele“ discursului xenofob şi cum arată de fapt „imigrantul“ român din UK şi Franţa

În ultimul an, românii şi bulgarii au fost ţintele unor campanii de descurajare a migraţiei forţei de muncă în spaţiul european, caracterizată de promovarea unor stereotipuri şi manipularea opiniei publice. În Marea Britanie şi Franţa, presa a contribuit în mod activ la realizarea unor materiale scrise şi video care anunţau o adevărată invazie a românilor şi bulgarilor, portretizaţi drept muncitori necalificaţi sau infractori.

Ce pedeapsă riscă fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, în scandalul de corupţie ce a făcut înconjurul lumii?

După o zi şi o noapte în arestul poliţiei din Nanterre, Nicolas Sarkozy a fost acuzat de „trafic de influenţă”,  „corupţie” şi  „violarea secretului profesional”, într-o anchetă ce implică mai multe persoane apropiate de fostul preşedinte francez. Care sunt implicaţiile legale şi câţi ani de puşcărie riscă Sarkozy?

Controversele din jurul cazului „Darius”, adolescentul rom care a fost aproape omorât în bătaie în Franţa

Povestea lui „Darius”, tânărul rom din România pe care în jur de 12 francezi au vrut să-l linşeze, scoate la iveală o serie de hibe ale legislaţiei româneşti şi franceze. Deşi era fugit dintr-un ospiciu din Oradea, adolescentul a ieşit fără probleme din România şi a intrat la fel de uşor în Franţa. Apoi, poliţia franceză fusese în tabăra în care trăiau romii români cu câteva ore înainte de tentativa de lichidare, însă n-a găsit nimic în neregulă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite