Impozitul minim, înlocuit de forfetar din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impozitul minim va fi înlocuit cu impozitul forfetar începând cu semestrul al doilea semestru, potrivit oficialilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Vor fi supuse impozitului forfetar şi societăţile cu activităţi în turism, dar şi saloanele de înfrumuseţare, spălătoriile sau firmele de pompe funebre.

„Se intenţionează ca în semestrul doi să transformăm impozitul minim în impozit forfetar în zona unde este evaziune fiscală mare, precum saloane de frumuseţe, restaurante, unde nu se eliberează bonuri, unde nu există case de marcat", a declarat Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedintele ANAF.

Premierul Emil Boc i-a solicitat, vineri, ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, să stabilească până în luna februarie sistemul de aplicare a impozitului forfetar, restrâns la anumite activităţi, amintind că Executivul s-a obligat să elimine impozitul minim aplicat în prezent tuturor firmelor.

Vicepreşedintele ANAF a amintit că introducerea impozitului minim a avut la bază datele privind activitatea firmelor din România care au arătat că între 2005 şi 2007 din totalul de 617.000 de firme înregistrate, 242.000 au declarat că nu au avut profit, ci pierderi.

În ceea ce priveşte numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în acest an, reprezentantul ANAF a precizat că mare parte dintre acestea nu au avut activitate de la momentul înfiinţării şi până la închidere.

Anul trecut peste 133.000 de firme şi-au suspendat activitatea, de peste 11 ori mai multe decât în 2008, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite