Fosta realizatoare TV Anca Fusariu a murit

Fosta realizatoare TV Anca Fusariu a murit

Anca Fusariu Captură YouTube

Fosta realizatoare a Televiziunii Române Anca Fusariu a murit joi seară, în urma unei boli cumplite, informează TVR într-un comunicat de presă emis vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Realizatoarea, născută în 1942, şi-a început cariera în presa audiovizuală în 1971, la TVR. În primii ani ai carierei a realizat sute de reportaje şi emisiuni, printre care „Ritm, tinereţe, dans” şi „La sfârşit de săptămână”.

În anii 1980, ea a fost unul dintre reporterii de succes descoperiţi şi pregătiţi de celebrul realizator Tudor Vornicu. A semnat împreună cu Carmen Dumitrescu şi Alexandru Stark reportaje pentru emisiunile "Fotograme din realitate", "Fotograme pe 16 mm.", "Album duminical", "De la A la infinit", iar mai târziu "Reflector", "Studio A" şi altele. A dat emisiunilor titluri care au rămas până în prezent, printre care "Cu ochii în patru".

"Munceam cu toţii mult şi râdeam mult. Ritmul era imprimat de Tudor Vornicu - boss-ul! Contaminarea se petrecea cu iuţeala fulgerului, căci starea era comună şi pentru blonda şi mereu în viteză Carmen Dumitrescu, şi pentru mucalitul timid şi neobositul Al. Stark, şi pentru mine, intrată ultima în grupul lor. Starea era comună: starea de reporter", povestea Anca Fusariu în cartea "40 de ani de televiziune".

În perioada 1994-1998 a fost în echipa care a creat Tele 7 ABC, unde a fost realizator de emisiuni şi redactor-şef al postului. De altfel, Fusariu a format generaţii de jurnalişti pentru mai multe posturi - TVR, Kanal D şi Antena 1.

Din 1999 pâna în 2004 a fost producător delegat al postului TVR 1, iar în ultima perioadă a fost consultant de specialitate pentru aceeaşi instituţie.

Anca Fusariu a făcut parte din una dintre comisiile care au evaluat angajaţii TVR.

Duminică, TVR 1 va difuza, începând cu ora 14.30, fragmente din emisiunile Ancăi Fusariu.

citeste totul despre: