UPDATE Rezultate Evaluare Naţională 2016. 25% din elevi nu au reuşit să obţină media 5. La matematică, cele mai slabe note din ultimii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

75 la sută din elevii care au susţinut probele Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5. Profesorii consideră că notele reflectă realitatea şi că nu ar trebui să facem comparaţie cu anul trecut, când subiectele au fost extrem de simple. Candidaţii nemulţumiţi de media obţinută pot depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 5 iulie, conform calendarului stabilit de oficiali.

UPDATE: Profesorii spun că în acest an subiectele au fost echilibrate, iar rezultatele reflectă realitatea. 

„Anul trecut, subiectele au fost foarte simple, anul acesta a fost un examen normal. Aceasta este realitatea, pentru că de vină nu au fost subiectele”, a spus profesoara de română Ruxandra Achim de la Colegiul I.L.Caragiale.

De faptul că subiectele de anul acesta au fost normale ca nivel de dificultate ne asigură şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”, Alexandru Constantinescu.

„Subiectele au fost echilibrate, dar probabil matematica i-a tras în jos cel mai mult. Noi am avut doi candidaţi care au obţinut o medie de 10 curat, nu pot spune că sunt mai mulţi sau mai puţini faţă de anul trecut întrucât nu putem compara anii şi examenele. Anul trecut subiectele au fost uşoare”, a explicat profesorul de matematică Alexandru Constantinescu.

UPDATE La nivel naţional, 75% din candidaţi au obţinut medii peste 5, în timp ce 25% din candidaţi au obţinut medii sub 5, informează Ministerul Educaţiei.

„Situaţia statistică generală relevă că 111.510 candidaţi (75%) au obţinut medii peste 5, în vreme ce 37.137 (25%) de candidaţi au obţinut medii sub 5. Un număr de 241 de candidaţi a obţinut media generală 10 (cei mai mulţi, în judeţul Iaşi - 23). Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.533 - sunt cuprinse în intervalul 8 şi 8,49”, arată informarea Ministerului. 

Cele mai multe medii peste 5 s-au înregistrat în judeţul Brăila, respectiv 89,2 la sută, urmat de Cluj, cu 88,9 la sută. Municipiul Bucureşti se clasează pe locul trei, cu 87,2 la sută medii peste 5, urmat de Prahova cu 85,9 la sută şi Galaţi, cu 81,9 la sută. 

Rate scăzute de medii peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (55,1%), Teleorman (60%), Mehedinţi şi Călăraşi, ambele cu 64,9%.

La proba de Limba şi literatură română, 122.403 candidaţi (82,3%) au primit note peste 5, iar 1.213 de candidaţi, nota 10. La Matematică, 100.050 de candidaţi au avut note peste 5, iar lucrările a 2.556 de candidaţi au fost notate cu 10.

Rata de participare a fost de 96,7%: 148.647 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 153.673 înscrişi. 16 elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Anul trecut, 79,3% din elevi au reuşit să obţină medii de peste 5.

UPDATE În mai multe şcoli din judeţul Olt afişarea rezultatelor a întârziat din cauza unor probleme în aplicaţia CEX, aplicaţie din care directorii unităţilor de învăţământ trebuie să descarce notele elevilor. 

Inspectoratul Şcolar Olt a transmis o directivă şcolilor din judeţ să nu descarce listele cu rezultatele de pe sistemul public şi să aştepte să se rezolve problemele din sistem. 

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, susţine că pot fi întârzieri în sistem, dar în niciun caz nu este vorba de vreo problemă la nivel naţional. Mai mult, potrivit acesteia, directorilor nu li s-a interzis să descarce de pe evaluare.edu.ro, site-ul public.

image


UDATE Ministerul Educaţiei a afişat primele rezultate pe site-ul evaluare.edu.ro

În Bucureşti, 47 de elevi au reuşit să obţină nota 10 în urma celor două examene, în timp ce peste 1.400 de elevi au luat medii sub 5. Totodată, conform rezultatelor, sunt peste 2.600 de elevi din Bucureşti care au reuşit să ia note între 09.00 şi 9.99 la Evaluarea Naţională din acest an. În Bucureşti au fost înscrişi la examene 11.983 candidaţi.

REZULTATE LA EVALUAREA NAŢIONALĂ PE JUDEŢE 

UPDATE Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi reprezentanţi ai MENCS şi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) au cerut, printr-o videoconferinţă, ca inspectorii şcolari generali să respecte termenele prevăzute în metodologie pentru preluarea şi gestionarea lucrărilor contestate.

UPDATE Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti, Marian Banu, în Bucureşri toate unităţile de învăţământ vor publica rezultatele la ora 16.00.

„Toate şcolile din Bucureşti vor afişa la aceeaşi oră rezultatele, respectiv la ora 16.00”, a spus Marian Banu.

UPDATE  Site-ul pe care părinţii şi elevii vor putea vizualiza rezultatele Evaluării Naţionale, după ce acestea vor fi încarcate în baza de date, este evaluare.edu.ro, iar rapoartele pe judeţe pot fi vizualizate aici.

UPDATE Ministerul Educaţiei a publicat ghidul admiterii computerizate.

După aflarea rezultatelor la Evaluare Naţională 2015, elevii trebuie să se orienteze spre licee potrivite mediei lor. 

Candidaţii trebuie mai întâi să completeze opţiunile pe fişa de admitere în ordinea preferinţelor. Astfel, ei vor completa pe primele locuri opţiunile pe care le doresc  cel mai mult, chiar dacă nu sunt siguri că media le permite să intre la aceste opţiuni. Nu vor fi dezavantajaţi, spune ghidul. Copiii trebuie să continue cu opţiuni care le-ar plăcea, apoi cu opţiuni la care nu i-ar deranja să fie

repartizaţi. 

Ghidul mai spune că trebuie să ţină cont şi de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-şi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

Ghidul complet pentru admiterea la liceu puteţi citi aici.

Totodată, Ministerul Educaţiei arată şi algoritmul potrivit căruia elevii sunt repartizaţi în licee

„Repartizarea se face ordonând candidaţii în judeţul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate.

Ordonarea candidaţilor se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare naţională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obţinută la proba de limbă şi litaratură română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale şi nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale”, arată site-ul Ministerului Educaţiei. 

Elevii află astăzi rezultatele de la Evaluarea Naţională

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au trecut prin febra Evaluării Naţionale în perioada 27-29 iunie află astăzi ce note au obţinut la cele trei probe scrise, Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă şi Matematică. 

Astfel, prima afişare a rezultatelor este programată până la ora 16:00. Tot astăzi, între ora 16.00 şi 20.00 vor putea fi depuse şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, până la proba finală, de la Matematică, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%).

Repartizarea computerizată şi înscrierea la liceu

   

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată. Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa  lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.

   

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite