CAPACITATE 2013 Primele rezultate la sesiunea specială din iunie. Ce subiecte au primit cei 11 olimpici şi sportivi

CAPACITATE 2013 Primele rezultate la sesiunea specială din iunie. Ce subiecte au primit cei 11 olimpici şi sportivi

11 din cei 12 elevi de clasa a VIII-a înscrişi la Capacitatea Olimpicilor au dat examene în perioada 4-6 iunie, FOTO: Adevărul

Joi au fost afişate la centre rezultatele parţiale de la sesiunea specială de Evaluare Naţională 2013 destinată olimpicilor, iar contestaţiile pot fi depuse vineri dimineaţă, la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Capitală. Notele finale vor fi afişate sâmbătă, 8 iunie. Restul elevilor vor susţine Capacitatea în perioada 25-27 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Potrivit Ministerului Educaţiei, 11 candidaţi au susţinut, miercuri, 5 iunie, proba de matematică din cadrul sesiunii speciale pentru Capacitatea din 2013, de la finalul clasei a VIII-a.

Examenul a început la ora 9.00 şi a avut o durată de două ore.

Toate modelele de subiecte de examen au fost publicate încă din data de 30 octombrie 2012 pe site-ul dedicat Evaluării Naţionale 2013, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Întrucât nu au existat elevi care să fi studiat în vreuna dintre limbile minorităţilor naţionale, proba de matematică, de miercuri, a fost ultima din cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale 2013. Ca atare, proba din 6 iunie, care vizează evaluarea competenţelor în limbile minorităţilor naţionale, nu a mai avut loc.


Cei 11 olimpici şi sportivi de clasa a VIII-a care au dat, în perioada 4-6 iunie, examenul de Evaluare Naţională 2013 (Capacitate 2013), Română şi Matematică, au aflat jo ce note au luat la testare.

Sesiunea specială (3-8 iunie) a avut loc mai devreme pentru ca elevii să aibă timp să se pregătească pentru Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori.

Pe ultima sută de metri, pe lista elevilor de clasa a opta care au avut dreptul să dea Capacitatea Olimpicilor 2013 au mai fost înscrişi, alături de olimpicii la matematică, patru tineri care vor trebui să participe la Festivalul Olimpic al Tineretului European, potrivit listei publicate de Ministerul Educaţiei.

Examenul s-a desfăşurat în Bucureşti la centrele:

  • Centrul de examen - Şcoala Gimanzială „Tudor Arghezi“
  • Centrul zonal de evaluare - Şcoala Centrală
  • Centrul de contestaţii - Colegiul Naţional „Spiru Haret“


Ce mai urmează:

6 iunie 2013 - Afişarea rezultatelor (până la ora 20)
7 iunie 2013 - Depunerea contestaţiilor (orele 8-10)
7 – 8 iunie 2013 - Rezolvarea contestaţiilor
8 iunie 2013 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Subiectele primite de elevii care au dat Capacitatea Olimpicilor 2013:

En Limba Romana Var 06

En Limba Romana Barem 06

En Matematica Var 06 LRO

En Matematica Barem 06 LRO

Lista_actualizata_olimpici_capacitate2013

citeste totul despre: