Bani europeni pentru elevii din mediile vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi inspectoratele şcolare judeţene vor putea solicita, începând din august, bani europeni pentru acordarea de rechizite şcolare copiilor dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, conform unui ghid publicat de autorităţi pe fonduri-ue.ro.

„Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD), din cadrul MDRAPFE, lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului 'Precaritate materială de bază: lipsa materialelor şcolare, pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane euro prin care vor fi acordate rechizite şcolare copiilor dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, la începutul anului şcolar 2017/2018. În cadrul apelului de proiecte aferent acestui ghid, care va fi deschis în sistemul informatic MySMIS2014 la începutul lunii august, solicitantul eligibil este Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu inspectoratele şcolare din întreaga ţară“, se arată în documentul programului.

Propunerile sau observaţiile se pot transmite până la data de 4 august 2017.

„Organizaţiile partenere, respectiv inspectoratele şcolare, vor organiza procedura de achiziţie publică, conform prevederilor legale aplicabile. Procedura de achiziţie se va organiza pentru furnizarea de materiale şcolare, având transportul asigurat până la depozitele puse la dispoziţie de către inspectorate“, menţionează sursa citată.

Distribuirea către copii se va face la sediul grădiniţelor şi şcolilor, care se vor asigura ca livrarea să nu pună destinatarul final "într-o situaţie de stigmatizare". Pentru copiii preşcolari, rechizitele vor rămâne în grădiniţă, urmând să fie folosite de aceştia pentru activităţile de la grupă.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) are o alocare totală de peste 518 milioane euro şi are în vedere reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare şi mâncare preparată), de materialele şcolare pentru copii, trusouri pentru nou-născuţi, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Conform informaţiilor din ghid, din datele Eurostat pentru 2012 rezultă că ponderile cele mai ridicate ale copiilor (0-17 ani) care trăiesc în sărăcie se află în România (52,2%).


Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite