VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia la geografie, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Probele orale d ela Bac 2014 continuă astăzi, când se testează competenţele de comunicare în limba română şi cea maternă   FOTO: Marian Iliescu
Probele orale d ela Bac 2014 continuă astăzi, când se testează competenţele de comunicare în limba română şi cea maternă   FOTO: Marian Iliescu

Lecţiile video pentru proba la alegere a profilului de la Bac 2014 au continuat miercuri cu rezolvarea subiectelor de la geografie, în cadrul campaniei „Adevărul te meditează şi te premiază”.

Miercuri, la Adevărul Live, de la ora 14.00, am discutat despre proba la geografie de la examenul de Bacalaureat 2014, alături de profesoara Cristina Smeianu, de la liceul de coregrafie "Floria Capsali".

Profesoara Cristina Smeianu spune că, la geografie, elevii se pot aştepta să se folosească şi de cunoştinţele de matematică. 

"E foarte important să folosească informaţiile pe care le au nu doar să le reproducă mecanic", spune ea. "La primul subiect au de identificat ţara notată cu C - Belgia, oraşul capitală notat cu nr 11 - Sofia. Trebuie să fie foarte atenţi cu formularea cerinţei. Dacă rezolvă corect primul subiect, au patru puncte. La cerinţe de genul precizaţi cu ce număr este marcat pe hartă un oraş, ei trebuie să fie atenţi să scrie numărul, nu numele oraşului", spune profesoara.

Ea spune că există riscul ca unii evaluatori să nu le acorde punctaj elevilor decât dacă răspund exact aşa cum li se solicită în cerinţă. 

"Dacă li se cer să precizeze deosebirile dintre două tipuri de climă, de obicei primesc tipuri de climă  care nu se aseamănă mult. Mai există şi varianta să li se ceară să identifice o asemănare între tipurile de climă. În subiectul nostru, deosbirile sunt în primul rând tipurile de climă: Islanda - subpolar, Spania- mediteranean şi temperat oceanic. De asemenea, temperatura medie anuală este în jur de 14-18 grade Celsius în Spania şi în Islanda, de 0-6 grade Celsius. Vânturile polare au frecvenţă ridicată în Islanda, iar în Spania, vânturile de vest", exemplifică profesoara.

Ea spune că elevii trebuie să fie atenţi la cerinţă, există o diferenţă între "precizaţi" şi "prezentaţi".

"Subiectul este făcut în aşa fel încât să aibă timp să-l termine, ideea e să nu se grăbească pentru că este timp suficient şi pentru redactarea subiectelor mai ample", spune Smeianu.

"Elevii trebuie să fie atenţi la cerinţele unde li se cere precizarea statelor vecine, spre exemplu, în varianta noastră, vecinii Ungariei trebuie să fie şi ţări membre ale Uniunii Europene. La punctul D, primul subiect li se cere elevilor să precizeze care dintre cele două state din tabel are o densitate a populaţiei mai mare. Aici elevii se încurcă des. Ca să calculeze numărul de locuitori, ei trebuie să ţină minte formula: locuitor pe km pătrat", a explicat profesoara.

Elevii au în general pronbleme la statele pe care le au de identificat, în special la statele baltice şi cele din sud-estul Europei. "E nevoie de exerciţiu continuu, în fiecare zi şi să lucreze pe variante", recomandă profesoara. De asemenea, ei trebui să fie atenţi la hărţi.


Marţi am avut lecţia video la chimie, iar luni lecţia video la biologie, iar  în următoarele două săptămâni vom continua cu celelalte materii la care elevii pot susţine proba la alegere la Bac 2014.

Azi vom discuta pe marginea subiectelor primite de elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat de anul trecut.

E d Geografie Var 02 LRO

E d Geografie Bar 02 LRO

Consiliere pentru elevi

În cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază" am realizat deja lecţiile video pentru proba de Limba Română şi proba obligatorie de la Bac, precum şi probele din cadrul Evaluării Naţionale.

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!


VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia pentru proba de testare a cunoştinţelor de limbă străină, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia de consiliere despre stresul şi emoţiile examenelor, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite