2.500 de elevi participă la prima ediţie a Cupei Ministerului Educaţie la Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.500 de copii vor participa la prima ediţie a Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal, care va avea loc în perioada 11 martie - 5 aprilie 2013. Echipele de fete şi băieţi care ies câştigătoare vor reprezenta România la Campionatul Mondial Şcolar.

Prima ediţie a Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal, la care vor participa şi fete şi băieţi, a fost lansată joi, la Casa Fotbalului din Bucureşti, în prezenţa lui Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, şi Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, potrivit Mediafax.

La competiţie s-au înscris 114 echipe de băieţi din 35 de judeţe şi 10 echipe de fete din 7 judeţe, în total 124 de echipe.

Concursul va debuta cu faza pe localitate/judeţ, prevăzută pentru perioada 11-17 martie 2013, urmată de faza zonală, programată între 21 şi 24 martie, în patru centre - Iaşi, Piteşti, Bucureşti şi Târgu Mureş.

Iar în zilele de 3 şi 5 aprilie se va desfăşura, la Centrul de Fotbal al FRF de la Buftea, turneul final, cele două finale (băieţi şi fete) urmând să aibă loc pe Arena Naţională din Bucureşti în 5 aprilie 2013.

În premieră pentru România, echipele câştigătoare vor participa la Campionatul Mondial Şcolar de Fotbal, organizat în perioada 14-22 aprilie la Bordeaux (Franţa), au mai anunţat organizatorii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite