FOTO Vă mai aduceţi aminte de patrulele şcolare din comunism? Ele au fost reînfiinţate de poliţiştii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au fost ajutaţi de poliţiştii de la rutieră şi poliţiştii locali FOTO:adevarul
Micuţii au fost ajutaţi de poliţiştii de la rutieră şi poliţiştii locali FOTO:adevarul

Odată cu venirea primăverii, poliţiştii de la rutieră au început instruirea micuţilor vasluieni pentru „dirijarea circulaţiei“.

Astăzi, elevi ai mai multor şcoli gimnaziale din municipiul Vaslui, au aprticipat activ la dirijarea circulaţiei în zonele unităţilor de învăţământ, la trecerile de pietoni. 

Potrivit poliţiştilor, activarea patrulelor şcolare se face în baza planului „Şcoli în siguranţă”, iar rolul acestora este de a conştientiza micii pietoni cu privire la respectarea normelor rutiere şi reducerea implicării în accidente.

Fiecare echipaj al patrulei şcolare de circulaţie a fost instruit cu privire la modul de acţiune conform particularităţilor concrete de trafic din acel moment, în scopul  deplasării corecte şi în siguranţă a elevilor.

A urmat partea practică a activităţii când patrulele şcolare de circulaţie au acţionat în dreptul mai multor treceri de pietoni din municipiul Vaslui din apropierea unităţilor de învăţământ, în locurile şi la orele de vârf când traficul este foarte aglomerat.

„Patrula şcolara de circulaţie reprezintă o formă concretă de educaţie rutieră prin care elevii pot transpune în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice, fapt pentru care urmărim implicarea cât mai frecventă a copiilor în astfel de activităţi“, ne-a declarat inspectorul principal Anca Luca, ofiţer în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Vaslui.

Poliţiştii de la rutieră spun că nu se vor opri aici şi că vor continua să facă astfel de acţiuni cu toţii elevii din judeţ. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite