FOTO Caravana Siguranţei Rutiere a ajuns în mijlocul elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
acţiune poliţie

O autospecială a Direcţiei Rutiere, inscripţionată cu deviza "Alege Viaţa", a fost prezentă la mai multe şcoli din municipiul Bacău.

Poliţiştii au prezentat celor mici echipamentele speciale şi au împărţit materiale preventiv–educative.

De asemenea, oamenii legii le-au explicat celor mai mici participanţi la traficul rutier cum trebuie să acţioneze pentru ca drumul lor spre şcoală sau spre casă să fie unul sigur, lipsit de evenimente.

Recomandări de la poliţişti:

•        Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

•        În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol) să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada.

•        Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

•        Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni,  opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

•        Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi să traversaţi numai pe această culoare!

•        Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi.

•        În intersecţiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.    

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite