Traian Băsescu, informat despre sosirea în ţară a unei noi platforme de forare a Exxon Mobil - OMV

Traian Băsescu l-a primit pe vicepreşedintele executiv al ExxonMobil, Johnny L. Hall, la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, joi, pe vicepreşedintele ExxonMobil Exploration Company, Johnny L. Hall, şi pe directorul general OMV-Petrom, Mariana Gheorghe, care l-au informat despre sosirea în România în lunile următoare a unei noi platforme de forare în zona Neptun.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a primit la Palatul Cotroceni o delegaţie a companiilor ExxonMobil şi OMV-Petrom, condusă de Johnny L. Hall, vicepreşedinte executiv al ExxonMobil Exploration Company, şi de Mariana Gheorghe, director general executiv al OMV-Petrom.
 
În cadrul întrevederii, preşedintele Traian Băsescu a fost informat cu privire la sosirea în România în lunile următoare a unei noi platforme de forare angajată de consorţiul ExxonMobil - OMV, pentru evaluarea dimensiunii zăcămintelor din zona Neptun.
 
În cadrul discuţiilor, Traian Băsescu le-a spus experţilor ExxonMobil şi OMV-Petrom că, atunci când fac analize în ceea ce priveşte piaţa internă pentru viitoarele resurse de gaz care vor fi exploatate în Marea Neagră să ia în calcul nu doar România, ci şi Republica Moldova, deoarece ţara noastră şi-a luat angajamentul de a asigura nevoile de gaz şi ale Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe Derek Magness, director general al Chevron Europe, cu care a vorbit despre importanţa transferului de experienţă, ca o contribuţie la securitatea energetică a României, şi despre posibilitatea angajării de tineri specialişti.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre importanţa transferului în România de experienţă dobândită de compania Chevron în exploatările de gaz de şist din Statele Unite ale Americii, ca o contribuţie la dezvoltarea şi la asigurarea securităţii energetice a ţării noastre.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat reprezentanţii companiei Chevron să analizeze oportunitatea ca un număr cât mai mare de tineri specialişti care au absolvit universităţile româneşti să poată fi angajaţi în activităţile pe care compania le desfăşoară în diferitele zone din ţară, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Directorul Chevron Europe Exploration and Production, Derek Magness a prezentat stadiul dezvoltării proiectului în România şi perspectivele pentru evaluarea cantităţilor de gaze de şist existente în ţara noastră.
 
„Discuţiile au făcut referire şi la însemnătatea implicării comunităţilor locale în desfăşurarea activităţilor companiei“, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
 
Preşedintele Băsescu are programată pentru această zi şi primirea, la ora 13.00, vicepreşedintelui executiv al ExxonMobil, Johnny L. Hall, şi a directorului general al Petrom, Mariana Gheorghe.
 
Primul-ministru Victor Ponta a primit astazi, la Palatul Victoria, o delegatie a conducerii companiilor Exxon Mobil si OMV Petrom
 
De asemenea, premierul Victor Ponta a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegaţie a conducerii companiilor Exxon Mobil şi OMV Petrom pentru a discuta despre proiectele de explorare şi exploatare a resurselor energetice din zona românească a Marii Negre, în care aceste companii sunt implicate.
 
"Cu acest prilej, vicepresedintele executiv al Exxon Mobil Explorare, Johnny Hall, a apreciat condiţiile de investiţii în sectorul petrol şi gaze din România şi preocuparea Guvernului României pentru încurajarea proiectelor în zona românească de ape adânci din Marea Neagră“, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
În plus, în comunicat se mai arată că premierul Ponta a apreciat eforturile celor două companii pentru dezvoltarea acestor proiecte şi a încurajat, pe măsură dezvoltării proiectului, implicarea în aceste operaţiuni şi a potenţialilor furnizori de servicii şi alte activităţi din România, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale româneşti în domeniul proiectelor de acest tip.
 

 

citeste totul despre: