Şeful concernului E.ON consideră că Germania va avea nevoie de trei ani pentru a înlocui gazul din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Fără importurile de gaze din Rusia, economia germană va suferi pagube uriaşe, a subliniat CEO-ul E.ON, Leonard Birnbaum.

Leonard Birnbaum, CEO-ul celui mai mare concern energetic german E.ON, consideră că Germaniei îi vor fi necesari trei ani pentru a găsi furnizori alternativi de gaze pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia. El şi-a exprimat această opinie luni seară în emisiunea postului ARD TV.

„Conform estimărilor noastre, acest lucru va dura trei ani”, a spus Birnbaum, răspunzând la întrebarea cât de repede poate refuza Germania livrările de gaze ruseşti. Totodată, el a adăugat că fără importurile de gaze din Rusia, economia germană ar suferi „daune imense, care ar trebui evitate dacă este posibil”.

CEO-ul E.ON a subliniat că refuzul de a renunţa la petrolul şi cărbunele rusesc s-ar putea întâmpla mai repede. „Cu petrolul, asta se poate întâmpla într-un an, cu cărbune, poate chiar mai repede”, a afirmat Birnbaum, adăugând că în cazul gazelor naturale va dura însă mai mult. Astfel, el consideră inoportună oprirea importului de transportatorii de energie din Federaţia Rusă.

În plus, Birnbaum a avertizat asupra riscului de penurie din cauza lipsei de componente în diverse industrii dacă s-ar întrerupe aprovizionarea cu energie din Rusia. Ca exemplu, directorul general al concernului energetic german a citat o posibilă lipsă de componente în industria auto.

Luni, purtătorul de cuvânt al Cabinetului German, Steffen Hebestreit a declarat că guvernul german nu susţine în prezent interzicerea aprovizionării cu energie a Rusiei, deoarece încetarea lor imediată ar crea probleme serioase pentru ţară. Cu o zi înainte, potrivit acestuia, cancelarul german Olaf Scholz a prezentat motivele acestei decizii. Hebeshtreit a subliniat că „este vorba în primul rând de aprovizionarea în Germania”. În plus, potrivit unui reprezentant al Cabinetului german, autorităţile consideră că un astfel de boicot ar avea „consecinţe economice semnificative”, în special, „o pierdere semnificativă de locuri de muncă”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite